Hyppää sisältöön
Media

Uusi perus- ja ihmisoikeusyhteyshenkilöiden verkosto nimitetty

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 16.10.2015 10.57
Tiedote

Oikeusministeriö on asettanut ministeriöiden edustajista koostuvan valtioneuvoston perus- ja ihmisoikeusyhteyshenkilöiden verkoston. Se jatkaa maaliskuussa lopettaneen, vuonna 2012 perustetun verkoston työtä. Uuden verkoston toimikausi on vuoden 2019 loppuun.

Verkosto perustettiin vuonna 2012 tukemaan Suomen ensimmäisen kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman toimeenpanoa. Uuden verkoston tehtävät säilyvät pääosin ennallaan. Verkoston tarkoituksena on parantaa valtioneuvoston tiedonkulkua ja yhteistyötä perus- ja ihmisoikeuksia koskevissa asioissa ja siten vahvistaa perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

Verkoston tehtävänä on seurata valtioneuvoston perus- ja ihmisoikeuspolitiikan toteuttamista, Suomen perus- ja ihmisoikeustilannetta sekä Suomen ihmisoikeusvelvoitteiden ja -sitoumusten kansallista täytäntöönpanoa. Verkosto valmistelee myös Suomen toisen kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman sekä seuraa sen toimeenpanoa.

Lisäksi verkosto seuraa perus- ja ihmisoikeuskasvatuksen ja -koulutuksen järjestämistä valtioneuvoston piirissä ja se voi myös käynnistää selvitys- ja kehittämishankkeita.

Verkostossa on edustus jokaisesta ministeriöstä ja lisäksi pysyvät asiantuntijat oikeuskanslerinvirastosta, eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta ja Ihmisoikeuskeskuksesta.

Lisätietoja:
verkoston puheenjohtaja, johtaja Johanna Suurpää, puh. 02951 50534,
sähköposti: [email protected]

Tietoa kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman täytäntöönpanosta ja verkostosta

Jari Lindström
Sivun alkuun