Hyppää sisältöön
Media

Uusi rikoksentorjuntaneuvosto asetettu

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2018 13.23
Tiedote

Valtioneuvosto asetti tänään uuden rikoksentorjuntaneuvoston joulukuun alusta alkavalle komivuotiskaudelle. Neuvoston uusi puheenjohtaja on rikosoikeuden professori Sakari Melander Helsingin yliopistosta. Varapuheenjohtajana jatkaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Rikoksentorjuntaneuvosto on oikeusministeriön yhteydessä toimiva asiantuntija- ja yhteistyöelin, joka käsittelee rikollisuuden ehkäisyyn, rikoksista aiheutuvien haittojen vähentämiseen ja turvallisuuden edistämiseen liittyviä kysymyksiä.

Neuvosto edistää paikallista rikoksentorjuntaa muun muassa antamalla asiantuntija-apua, osallistumalla oikeusministeriön myöntämän taloudellisen tuen jakoon ja tiedottamalla rikoksentorjunnan hyvistä käytännöistä.

Nyt alkavalla toimikaudella neuvoston työ painottuu muun muassa tutkimustiedon hyödyntämiseen rikoksentorjunnassa ja paikallisen rikoksentorjuntatyön kehittämiseen.

Erityisesti vuoden 2019 painopisteenä on nuorten huumeisiin liittyvän rikollisuuden ehkäisy, joka on teemana myös Suomen puheenjohtajuuskaudella Euroopan rikoksentorjuntaverkostossa.

Lisätiedot:
rikoksentorjuntaneuvoston pääsihteeri, neuvotteleva virkamies Minna Piispa, puh. 02951 50223, [email protected]

Valtioneuvosto.fi/päätökset 

Sivun alkuun