Hyppää sisältöön
Media

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi on avattu

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 9.2.2015 12.45
Tiedote

Nuorten vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fin pilotointi on käynnistynyt. Nuortenideat.fi on matalan kynnyksen palvelu, jonka avulla nuoret voivat osallistua ja vaikuttaa asioihin sekä saada ideansa näkyviksi. Laajemmin vaikuttamispalvelu lanseerataan maaliskuusta lähtien.

Nuortenideat.fi on väline niin paikalliseen kuin valtakunnalliseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Vaikuttamispalvelussa voi kirjoittaa, kommentoida ja kannattaa ideoita. Idean kirjoittaja päättää idean eteenpäin viemisestä, ja organisaatioiden yhteyshenkilöt ovat nuoren tukena. Palvelu on maksuton ja kaksikielinen.

Kunnille, kouluille, järjestöille ja muille toimijoille Nuortenideat.fi tarjoaa helpon tavan kuulla ja osallistaa nuoria päätöksentekoon asuinpaikasta riippumatta. Vaikuttamispalvelu toimii myös demokratiakasvatuksen välineenä. Vaikuttamispalvelu on osa oikeusministeriön demokratiapalveluita, jotka on koottu sivustolle Demokratia.fi.

Nuortenideat.fin kehittämistyön eri vaiheissa on ollut mukana laajasti nuoria ja nuorisoalan toimijoita. Kehittämistyöstä ovat vastanneet oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti. Koordinaatti toimii vaikuttamispalvelun valtakunnallisena koordinoijana ja tukipalveluna.


Lisätietoja:
Suunnittelija Merja-Maaria Oinas, Koordinaatti, puh. 044 703 8303, sähköposti [email protected]
Projektipäällikkö Anneli Salomaa (palvelun pilotointi), oikeusministeriö, puh. 02951 50164, sähköposti [email protected]

 
Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun