Hyppää sisältöön
Media

Väkivallan katkaisuohjelmien laadusta ja saatavuudesta huolehdittava

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 10.10.2022 14.09
Uutinen

Oikeusministeriön työryhmässä on valmisteltu laatukriteerit väkivallan ehkäisy- ja katkaisuohjelmille. Jokaisella väkivaltaisesta käyttäytymisestään huolestuneella tulee olla mahdollisuus saada laadukasta ja tarpeenmukaista palvelua.

Laatukriteerien tavoitteena on auttaa väkivallan tekijöille suunnattujen katkaisuohjelmien tarjoajia suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa hyvien käytäntöjen mukaisesti. Palvelun tilaaja voi kriteereiden avulla määritellä, mitä ohjelmalta ja sen tuottajalta edellytetään ja miten toimintaa tulee seurata. Laatukriteereiden avulla voidaan turvata yhdenvertaiset palvelut kaikille niitä tarvitseville. Kriteerien on tarkoitus ohjata väkivallan katkaisuohjelmien järjestämistä niin, että alueelliset erot saatavuudessa ja laadussa olisivat mahdollisimman vähäisiä.

Laatukriteerit on tarkoitettu laajasti erilaisille väkivalta- ja seksuaalirikollisuutta ehkäiseville katkaisuohjelmille. Kriteereissä tuodaan esille tilanteen kartoittamisen kannalta oleellisia väkivaltaiseen käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä, joiden pohjalta voidaan arvioida tarvittavia toimenpiteitä asiakaskohtaisesti.

Laatukriteerit on suunnattu sekä viranomaisten että järjestöjen tuottamille palveluille, jotka on kohdistettu rikokseen jo syyllistyneille, sosiaali- ja terveyspalveluista palveluihin ohjatuille tai omasta käyttäytymisestään huolestuneille henkilöille.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Minna Piispa, p. 0295 150 223, [email protected]

Julkaisu: Laatukriteerit väkivallan ehkäisy- ja katkaisuohjelmille
 

Sivun alkuun