Hyppää sisältöön
Media

Vuoden 2023 talousosaamisen edistäjä on Takuusäätiö

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.4.2024 11.40
Uutinen
Talousosaaminen. Ekonomiskt kunnande.

Oikeusministeriö ja talousosaamisen toimijaverkosto ovat valinneet vuoden 2023 talousosaamisen edistäjäksi Takuusäätiön. Kunniamaininnan sai Nordea. 

Vuoden 2023 talousosaamisen edistäjäksi on valittu Takuusäätiö, joka on pitkän toimintansa aikana monipuolisesti edistänyt suomalaisten talousosaamista, ennaltaehkäissyt ylivelkaantumista ja auttanut ylivelkatilanteen ratkaisussa. Säätiön työ on ollut ennakkoluulotonta ja innovatiivista. Säätiön talousosaamista edistäviä hankkeita ovat mm. Palkka haltuun, Kestävät talouspolut, Kotouttavat taloustaidot sekä oman talouden seurantaväline Penno.

Kunniamaininnan sai Nordea. Yritys on pitkään vahvistanut eri-ikäisten talousosaamista ja yrittäjätaitoja. Nordea on mm. luonut Oman talouden eväät -työpajat ja ollut tuottamassa koululaisille Taloussankari-peliä ja -kilpailua, tukenut kumppanitahona sekä Vamos- taloustaitohanketta että Yrityskylä-konseptia niiden ensi metreistä alkaen, sekä järjestänyt työpajoja maahanmuuttajien taloustaitojen vahvistamiseksi. 

Tunnustus jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Se voidaan myöntää organisaatiolle, henkilölle, hankkeelle tai muulle talousosaamista edistävälle työlle.

Mitä on talousosaaminen?

Talousosaamisella tarkoitetaan tässä yhteydessä ihmisten ymmärrystä talousosaamisen tärkeydestä omassa elämässään, jotta he pystyvät tekemään taloudenpitonsa kannalta hyviä päätöksiä. Talousosaaminen sisältää hyvän taloudenpidon, säästämisen, sijoittamisen ja ylivelkaantumisen torjunnan.  

Kansallinen talousosaamisen strategia

Kansallisen talousosaamisen strategian visiona on, että suomalaiset ovat maailman parhaita talousosaajia vuoteen 2030 mennessä. Tavoite voidaan saavuttaa talousosaamisen edistämiseksi tehtävillä konkreettisilla ja innovatiivisilla toimilla. 

Talousosaamisen edistäminen ja talousosaamisen strategia
Talousosaamisen edistäjä 2023

Lisätiedot
johtava asiantuntia Sanna Helesuo, [email protected], p. 0295 150 005
erityisasiantuntija Mette Ranta, [email protected], p. 0295 150 201

Sivun alkuun