Hyppää sisältöön
Media

Vaalit.fi-sivusto uudistui

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.2.2011 13.00
Tiedote -

Oikeusministeriön vaalisivujen www.vaalit.fi ulkoasu on uudistettu. Myös sivujen tekstisisältöjä on ryhmitelty uudelleen. Etusivulla on oikopolkuja kysytyimpiin ja ajankohtaisimpiin aiheisiin.

Huhtikuun 17. päivänä toimitettavien eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat löytyvät jo vaalisivuilta.

Maaliskuun alussa sivuille tulee tietoa eduskuntavaaleista noin kahdellakymmenellä eri kielellä. Mukana ovat pohjoissaame, inarinsaame, koltansaame, karjala ja romani sekä venäjä, arabia, viro, somali, englanti, vietnam, kurdi, albania, turkki, kiina, saksa, espanja ja ranska. Lisäksi tulee saataville selkokielistä ja viittomakielistä aineistoa suomeksi ja ruotsiksi.

Eduskuntavaalien ehdokastiedot julkaistaan vaalisivuilla sen jälkeen, kun vaalipiirilautakunnat ovat vahvistaneet ehdokaslistojen yhdistelmät 17. maaliskuuta.

Lisäksi sivuilla on joitakin uusia sisältöjä, kuten kysymyksiä ja vastauksia mainoksen maksajan nimestä vaalimainoksissa. Tarkoituksena on selventää lakiin kirjattua velvollisuutta huolehtia siitä, että vaalikampanjaan kuuluvasta tai sitä tukemaan tarkoitetusta maksullisesta mainoksesta käy ilmi mainoksen maksajan nimi.

Lisätietoja: vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, puh. 09 1606 7572
sähköposti: [email protected]

Tuija Brax
Sivun alkuun