Hoppa till innehåll
Media

Webbplatsen vaalit.fi har förnyats

justitieministeriet
Utgivningsdatum 23.2.2011 13.00
Pressmeddelande -

Utseendet av justitieministeriets valwebbplats www.vaalit.fi har förnyats. Också strukturen av textinnehållet har setts över. På ingångssidan finns genvägar till de mest efterfrågade sidorna och aktuella ärenden.

På webbplatsen finns redan nu information om de allmänna förhandsröstningsställena vid riksdagsvalet 2011 april samt deras besöksadresser och öppettider.

I början av mars kommer det att finnas information om riksdagsvalet på ca 20 språk på webbplatsen. Information kommer att finnas bl.a. på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, karelska och romani samt ryska, arabiska, estniska, somaliska, engelska, vietnamesiska, kurdiska, albanska, turkiska, kinesiska, tyska, spanska och franska. Dessutom publiceras material på klarspråk och på det finska och svenska teckenspråket.

Information om kandidaterna vid riksdagsvalet publiceras efter att valkretsnämnderna har fastställt sammanställningarna av kandidatlistorna den 17 mars.

På webbplatsen finns också ny information, bland annat om frågor som gäller namnet på betalaren av en valkreklam. Syftet är att förtydliga den lagstadgade skyldigheten att se till att det av sådan avgiftsbelagd reklam som ingår i valkampanjen eller är avsedd att stödja den framgår vem som betalar reklamen.

Ytterligare upplysningar:
valdirektör Arto Jääskeläinen, tfn 09 1606 7572
e-post: fö[email protected]

www.vaalit.fi

Tuija Brax
Tillbaka till toppen