Hyppää sisältöön
Media

Yksittäisen terroristin rahoittamista esitetään rangaistavaksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 1.10.2020 14.07
Tiedote

Hallitus esittää terrorismin rahoittamista koskevaa lainsäädäntöä muutettavaksi. Uutena rikoksena säädettäisiin rangaistavaksi yksittäisen terroristin rahoittaminen.

Rangaistavaa olisi antaa tai kerätä varoja sellaisen henkilön rahoittamiseksi, joka tekee rikoksia terroristisessa tarkoituksessa tai osallistuu niiden tekemiseen. Rangaistukseksi tuomittaisiin vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta. Myös terroristin rahoittamisen yritys olisi rangaistava.

Terroristiryhmän rahoittamisen rangaistusasteikkoa ankaroitettaisiin vastaavasti niin, että teosta voitaisiin tuomita vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta. Nykyisin terroristiryhmän rahoittamisesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään kolme vuotta vankeutta.

Terrorismirikosten rangaistussäännösten muuttamisen johdosta tehtäisiin muutoksia myös muun muassa salaisia pakkokeinoja ja salaisia tiedonhankintakeinoja koskeviin säännöksiin.

Terrorismin rahoittamista koskevan lainsäädännön muuttaminen on tarpeen kansainvälisten suositusten toteuttamiseksi. Ehdotetuilla muutoksilla myös varmistetaan terrorismin rahoittamista koskevien rangaistussäännösten kattavuus, selkeys ja johdonmukaisuus.
 
Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Janne Kanerva, puh. 0295 150 176, sähköposti: [email protected]

Valtioneuvosto.fi/päätökset

Sivun alkuun