Hyppää sisältöön
Media

Avustuksia haettavana vakavan nuorisorikollisuuden torjuntaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 29.2.2024 13.43
Uutinen

Oikeusministeriö myöntää valtionavustusta vakavia ja toistuvasti rikoksia tekeville nuorille suunnatun toimintamallin käynnistämiseen hyvinvointialueilla. Lisäksi avustusta myönnetään katujengi-ilmiön ja väkivaltaisen radikalismin torjuntaan.

Kokonaisuuden ensimmäisen avustuksen tarkoituksena on tukea hyvinvointialueita nuorten rikos- ja päihdekierteiden katkaisussa ja moniammatillisen yhteistyön käynnistämisessä. Tätä avustusta voidaan jakaa yhteensä enintään miljoona euroa. 

Toisella avustuksella rahoitetaan hankkeita, jotka kehittävät työtapoja ja toimintamalleja katujengeihin liittymisen ja väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisyyn. Avustusta voidaan jakaa yhteensä enintään 350 000 euroa.

Avustusten hakuaika päättyy 15. huhtikuuta 2024.

Hakuinfo järjestetään 14. maaliskuuta

Avustuksia haetaan Haeavustuksia.fi-palvelussa. Uusi verkkopalvelu kokoaa valtionapuviranomaisten hakuilmoitukset yhteen paikkaan. Jos avustuksen hakijalla ei vielä ole Suomi.fi-palvelussa annettuja valtuuksia tai riittäviä valtuuksia hakemusta valmistelevalle henkilölle, se kannattaa tehdä ensimmäiseksi.

Hakijoille järjestetään Teams-info hausta ja Haeavustuksia-palvelusta 14. maaliskuuta klo 13–14.30. Ilmoittautumiset pyydetään viimeistään 12.3. Info järjestetään suomeksi.

Lisätietoja avustuksista:
Nuorten toimintamalli: erityisasiantuntija Saija Järvinen, p. 0295 150 352
Katujengien ja radikalismin torjunta: erityisasiantuntija Mika Junninen p. 0295 150 406 ja erityisasiantuntija Markus Alanko, p. 0295 150 400
Infotilaisuus ja yleiset hakuohjeet: suunnittelija Henriikka Brandt, p. 0295 150 023
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Tietoa hakuinfosta

Hakuilmoitus Haeavustuksia.fi-palvelussa 

Tietoa Haeavustuksia.fi-palvelusta
 

Sivun alkuun