Hyppää sisältöön
Media

Ehdota vuoden 2018 Demokratiapalkinnon saajaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 10.8.2018 10.03
Tiedote

Oikeusministeriön vuoden 2018 Demokratiapalkinnon teemana on demokratia- ja ihmisoikeuskasvatus. 10 000 euron arvoinen palkinto voidaan myöntää yhdelle kansalaisyhteiskuntaa edustavalle toimijalle tai se voidaan jakaa useamman toimijan kesken. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi tehdä 20. elokuuta saakka.

Demokratiapalkinnolla halutaan nostaa esiin ja jakaa kansalaisyhteiskunnan hyviä käytäntöjä demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen edistämiseksi. Palkinnolla halutaan samalla kiittää demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen parissa työskenteleviä toimijoita.

Palkinnon saajaksi ehdotettu toiminta voi olla esimerkiksi sellaista koulutusta, kasvatusta tai tiedotusta, joka pyrkii antamaan ihmisille valmiuksia kehittää omia asenteitaan ja toimintatapojaan ihmisoikeusmyönteisen kulttuurin vahvistamiseksi. Se voi pyrkiä myös antamaan ihmisille valmiuksia käyttää ja puolustaa demokraattisia oikeuksiaan ja vastuitaan yhteiskunnassa monimuotoisuutta arvostaen.

Palkittavat valitsee raati, johon kuuluvat presidentti Tarja Halonen sekä professori Arto Kallioniemi Helsingin yliopistosta. Palkinto jaetaan valtakunnallisen Demokratiapäivän yhteydessä 9. lokakuuta.

Ehdotuksia palkittavista otetaan vastaan 18.6.-20.8. sähköisesti osoitteessa www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/247/ ja postitse osoitteessa Oikeusministeriö/kirjaamo, PL 25, 00023 Valtioneuvosto (käyntiosoite Ritarikatu 2 B, Helsinki).

Oikeusministeriön Demokratiapalkinto jaetaan nyt viidettä kertaa. Tänä vuonna oikeusministeriön yhteistyökumppaneina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Valtion nuorisoneuvosto, Opetushallitus, Ihmisoikeuskeskus sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Lisätietoja:

asiantuntija Liisa Männistö, p. 0295 150231

erityisasiantuntija Maria Wakeham-Hartonen, p. 0295 150416

Oikeusministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Lisää tietoa Demokratiapalkinnosta

Sivun alkuun