Hyppää sisältöön
Media

Euroopan oikeusvaltiokehityksestä ja perusoikeuksista keskustellaan Pikkuparlamentissa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 28.11.2018 15.15
Uutinen

Perusoikeudet ja oikeusvaltiokehitys ovat EU:n kivijalka. Viime aikoina Euroopassa on kuitenkin alettu huolestuttavasti kyseenalaistaa näitä perusarvoja. Tänä torstaina eduskunnan Pikkuparlamentissa keskustellaan Euroopan perusarvoista ja perusoikeuksista. Tilaisuuteen osallistuu myös Euroopan Unionin perusoikeusviraston (FRA) johtaja Michael O’Flaherty.

Torstaina 29.11. eduskunnan Pikkuparlamentissa järjestettävässä seminaarissa keskustellaan EU:n ajankohtaisista perusoikeuskysymyksistä ja keinoista, joilla eurooppalaista keskustelua perusoikeuksista ja perusarvoista voidaan lisätä. Seminaarissa keskustellaan myös Suomen tulevasta EU-puheenjohtajuudesta. Suomen puheenjohtajuuskausi alkaa ensi vuoden heinäkuussa ja kestää vuoden loppuun.

Tilaisuudessa oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen kertoo, miten Suomi aikoo edistää perusoikeusasioita EU-puheenjohtajuuskaudellaan. Perusoikeuksissa on kyse EU:n perustavanlaatuisista arvoista ja siten koko integraation perustasta. Aihe on Suomelle tärkeä ja hyvin ajankohtainen.

Seminaarin pääpuhujana on Euroopan Unionin perusoikeusviraston johtaja Michael O’Flaherty, joka puhuu ajankohtaisista perusoikeushaasteista EU:ssa viraston selvitysten pohjalta. Hän tuo myös terveiset syyskuussa pidetystä perusoikeusforumista ja kertoo, miten keskustelua perusoikeuksista voitaisiin vahvistaa.

O’Flahertyn esitystä kommentoivat omissa puheenvuoroissaan kansanedustaja Tytti Tuppurainen, Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin johtaja, professori Elina Pirjatanniemi ja Amnesty Internationalin Suomen osaston Ihmisoikeustyön johtaja Niina Laajapuro.

Tilaisuuden järjestävät FRA ja Ihmisoikeuskeskus yhdessä oikeusministeriön kanssa.

Tilaisuuden verkkolähetystä voi seurata eduskunnan verkkosivujen kautta osoitteessa https://www.eduskunta.fi/FI/Sivut/Live.aspx

Lisätiedot: neuvotteleva virkamies Kaisa Tiusanen, puh. 029 515 0169, [email protected]

Sivun alkuun