Hyppää sisältöön
Media

Maahanmuuttajat ja järjestöt avasivat yhteisen Monimos-verkkopalvelun

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 8.6.2010 9.00
Tiedote -

Suomessa asuvat maahanmuuttajat ja monikulttuurisuusjärjestöt ovat avanneet yhteisöllisen verkkopalvelun osoitteeseen www.monimos.fi. Verkkopalvelun tavoitteena on olla Suomen monikulttuurinen ääni. Sivusto on tarkoitettu virtuaaliseksi kohtaamispaikaksi, jossa järjestöt, maahanmuuttajat ja monikulttuurisuusasioista kiinnostuneet toimijat voivat verkostoitua.

Maahanmuuttajille ja muille monikulttuurisuudesta kiinnostuneille sivusto tarjoaa vaikutusareenan viranomaisten suuntaan. Järjestöt ja viranomaiset voivat palvelun kautta tehdä mielipidekyselyitä. Järjestöt voivat esitellä toimintaansa ja näkökulmiaan, ja maahanmuuttajat ja muut sivustolla vierailevat voivat keskustella ja kertoa mielipiteensä.
Sivustolla on myös mahdollisuus tiedottaa tapahtumista ja esimerkiksi harrasteryhmistä.

Sivuston toivotaan tukevan yhteiskunnallista osallistumista ja aktivoivan ihmisiä ottamaan kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä osallistumaan tapahtumiin.

Verkkopalvelu kokoaa Suomessa toimivat, usein hyvin pienet ja pirstaleiset maahanmuuttajayhdistykset saman sivuston alle. Helsingin seudun maahanmuuttajayhdistysten kattojärjestön Monihelin alaisuudessa on tällä hetkellä 50-60 yhdistystä, jotka tullaan kokoamaan sivustolle.

Verkkosivuston pääkieli on englanti, mutta myös muilla kielillä voi kirjoittaa.

Palvelun on toteuttanut oikeusministeriön koordinoima, EU-komission tukema EPACE-hanke ja sosiaalisen median tutkimusprojekti Somus yhteistyössä Monihelin kanssa. Palvelusta vastaa Moniheli.

Lisätiedot:
projektikoordinaattori (EPACE) Laura Ahokas, OM, puh. 09 1606 7629, 09 1606 7626,
s-posti: [email protected]
http://www.kansanvalta.fi/Etusivu/Tutkimusjakehitys/EPACE

projektikoordinaattori (Somus) Pirjo Näkki, VTT, puh. 020 7225897, s-posti: etunimi.sukunimi @vtt.fi
http://owela.vtt.fi/blogs/somus/

Palvelu toimii osoitteessa: www.monimos.fi

Press release in English

Tuija Brax
Sivun alkuun