Hyppää sisältöön
Media

Kansallinen demokratiaohjelma 2025 esitellään perjantaina

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 13.2.2020 14.14
Uutinen

Kansallinen demokratiaohjelma 2025 esitellään perjantaina 14.2. klo 12 alkaen Helsingissä. Tilaisuudessa esitellään luonnos demokratiaohjelman toimintasuunnitelmaksi ja kuullaan sidosryhmien näkemyksiä ohjelman toimeenpanosta. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Poikkihallinnollisen ohjelman tavoitteena on edistää osallisuutta ja uudenlaista vuorovaikutusta hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan välillä. Ohjelman myötä osallisuus ja demokratia toimintatapana tuodaan julkishallinnon toiminnan keskiöön. 

Ohjelman puitteissa asetettavien parlamentaaristen työryhmien tehtävänä on selvittää vaali-, puolue- ja puoluerahoituslainsäädännön ja kansalaisaloitelain kehittämistä sekä valmistella avoimuusrekisterin perustamista. Ohjelman avulla on lisäksi tarkoitus kehittää uusia osallistumistapoja, edistää valmistelun avoimuutta ja kuulemista, vahvistaa kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä sekä edistää demokratia- ja ihmisoikeuskasvatusta ja nuorten osallisuutta.

Tilaisuus on suunnattu kansalaisyhteiskunnan edustajille, tutkijoille, eri hallinnonalojen sekä kuntien ja maakuntien toimijoille.

Kansallinen demokratiaohjelma 2025 kattaa pääministeri Marinin hallitusohjelman lukuisat kansalaisyhteiskuntaa ja osallisuutta edistävät toimet. Se toimii sateenvarjona ministeriöiden demokratiaa edistäville hankkeille.

Lisätietoja:
yksikönpäällikkö Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348, [email protected]
erityisasiantuntija Liisa Männistö, puh. 02951 50231, [email protected]

Seuraa suoraa verkkolähetystä alkaen pe 14.12. klo 12 

Kansallinen demokratiaohjelma 2025 

Sivun alkuun