Hyppää sisältöön
Media

Korruptionvastaisen päivän seminaarissa kysytään, halutaanko Suomessa puuttua korruptioon

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 10.12.2018 11.02
Uutinen

Oikeusministeriö järjestää tiistaina 11. joulukuuta korruptionvastaisen päivän seminaarin, jossa keskustellaan korruptiosta ja sen torjunnasta. Seminaari muistuttaa, ettei yksikään maa ole vapaa korruptiosta. Myös Suomessa korruptiontorjuntaan täytyy kiinnittää huomiota.

Säätytalossa järjestettävässä seminaarissa kysytään, miksi Suomen korruptionvastaiset toimet ovat kansainvälisesti vertailtuna vähäisiä ja miksi korruptio jää meillä piiloon. Seminaarissa pohditaan myös, tarvitaanko maahamme lobbarirekisteriä ja korruptiosta ilmoittajien suojelua?

Puhujina ovat muun muassa oikeusministeri Antti Häkkänen, oikeuskansleri Tuomas Pöysti, Transparency Internationalin edustaja Laure Brillaud ja apulaisprofessori Emilia Korkea-aho Itä-Suomen yliopistosta. Seminaaripäivän päättävät median edustajien ja kansanedustajien paneelikeskustelut.

Seminaarin järjestää oikeusministeriö yhteistyössä Journalistiliiton kanssa. Tapahtumaa tukevat myös SAK ja valtiovarainministeriö.

Suora verkkolähetys tilaisuudesta on katsottavissa YouTubessa osoitteessa https://www.youtube.com/user/oikeusministerio/live.

Keskustelua voi päivän aikana seurata Twitterissä tunnisteella #korruptiopäivä.

Lisätiedot: erityisasiantuntija Juuso Oilinki, puh. 029 515 0323, [email protected]

Korruption vastaisen päivän ohjelma 

Sivun alkuun