Hoppa till innehåll
Media

Vill man ingripa i korruption i Finland? Denna fråga diskuteras på dagen mot korruption

justitieministeriet
Utgivningsdatum 10.12.2018 11.02
Nyhet

På den internationella dagen mot korruption den 11 december ordnar justitieministeriet ett seminarium om korruption och hur den kan bekämpas. Vid seminariet vill man påminna om att inget land är korruptionsfritt. Också i Finland måste man fästa uppmärksamhet vid korruptionsbekämpning.

Vid seminariet som ordnas i Ständerhuset frågas varför Finland i jämförelse med andra länder i världen har vidtagit så få åtgärder mot korruption och varför korruption ofta förblir dold hos oss. Det diskuteras också om vi i Finland behöver ett lobbarregister och bättre skydd för visselblåsarna.

Talare vid seminariet är bl.a. justitieminister Antti Häkkänen, justitiekanslern Tuomas Pöysti, Laure Brillaud från Transparency International och biträdande professor Emilia Korkea-aho från Östra Finlands universitet. Seminariet avslutas med medierepresentanternas och riksdagsledamöternas paneldiskussioner.

Seminariet ordnas av justitieministeriet tillsammans med Journalistförbundet. Evenemanget stöds också av FFC och finansministeriet.

En direkt webbsändning från seminariet kan följas på YouTube på adressen https://www.youtube.com/user/oikeusministerio/live.

Diskussionen kan följas även på Twitter med hashtaggen #korruptiopäivä.

Mer information: Juuso Oilinki, specialsakkunnig, tfn 029 515 0323, [email protected]

Programmet på dagen mot korruption  

Tillbaka till toppen