Hyppää sisältöön
Media

Lakiluonnos Rikosseuraamuslaitoksen organisaatiouudistuksesta lausunnolle

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2020 16.05
Uutinen

Luonnos Rikosseuraamuslaitoksen organisaatiouudistukseen liittyvistä säädösmuutoksista on lähetetty lausunnolle.

Uudistuksen tavoitteena on nykyistä yhtenäisempi organisaatio, jossa toiminnan tuottavuus, taloudellisuus ja vaikuttavuus paranevat. Organisaatiota pyritään kehittämään niin, että toimintatavat ja asiakasprosessit ovat yhdenmukaisia kaikissa yksiköissä ja vankien yhdenvertainen kohtelu toteutuu. 

Lakiluonnoksen mukaan Rikosseuraamuslaitos olisi jatkossa valtakunnallisesti toimiva virasto, jonka toimialueena on koko maa. Rikosseuraamuslaitoksessa olisi neljä vastuualuetta. Ne vastaisivat kehittämisestä ja ohjauksesta, asiakasprosesseista, hallinto- ja tukipalveluista sekä operatiivisesta toiminnasta.

Operatiivisen toiminnan vastuualueeseen kuuluisi 11 rikosseuraamuskeskusta, joissa olisi yhdyskuntaseuraamustoimistoja, vankiloita ja muita yksiköitä. Kukin rikosseuraamuskeskus vastaisi mm. toimintansa laillisuudesta, yhdenmukaisuudesta ja tuloksellisuudesta sekä rangaistusten täytäntöönpanon kehittämisestä Rikosseuraamuslaitoksen vastuualueiden ohjauksessa.

Organisaatiouudistukseen ei liity henkilöstön vähennystavoitteita tai muutoksia nykyiseen toimipaikkaverkostoon.

Tavoitteena on, että organisaatiouudistusta koskeva hallituksen esitys annettaisiin eduskunnalle alkuvuodesta 2021 ja uudistus tulisi voimaan 1.1.2022.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Marianne Mäki, p. 0295 150 034, sähköposti: [email protected] 

Lausuntopalvelu
 

Sivun alkuun