Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Häkkänen keskustelee Lontoossa vaalivaikuttamisesta ja ajankohtaisista EU-asioista

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 27.9.2018 9.23
Tiedote

Oikeusministeri Antti Häkkänen vierailee Lontoossa 27.-28. syyskuuta. Vierailun teemoina ovat muun muassa vaalivaikuttamiseen liittyvät kysymykset, ajankohtaiset oikeusasiat sekä Ison-Britannian EU-eron tilanne.

Ministeri Häkkänen tapaa Ison-Britannian oikeusministeri David Gauken. Ministerit keskustelevat Iso-Britannian EU-eron ajankohtaisesta tilanteesta. Esillä ovat myös kriminaalipolitiikan ja oikeushallinnon ajankohtaiset asiat.

Ministeri Häkkänen kertoo Suomen vahvuuksista vaalien turvallisuutta ja hybridivaikuttamista käsittelevässä keskustelutilaisuudessa, jonka suurlähetystö järjestää  tiedotusvälineiden ja ajatushautomoiden edustajille 28. syyskuuta.

Vaaleihin vaikuttaminen on noussut keskustelunaiheeksi kansainvälisesti mm. USA:n vuoden 2016 presidentinvaalien ja Iso-Britannian Brexit-kansanäänestyksen jälkeen. Luottamus on keskeinen osa vaalijärjestelmää ja vaikuttamispyrkimysten vuoksi on herännyt huoli demokratian toimivuudesta.

Ministeri Häkkänen tapaa Ison-Britannian parlamentin sekä tieteen ja suomalaisen liike-elämän edustajia. Aiheina ovat muun muassa oikeusalan ajankohtaiset asiat ja Ison-Britannian EU-eron tilanne. Vierailuun sisältyy myös tutustuminen maan kansalliseen kyberturvallisuuskeskukseen.

Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. +358 2951 50131

Sivun alkuun