Hoppa till innehåll
Media

Minister Häkkänen diskuterar valpåverkan och aktuella EU-frågor i London

justitieministeriet
Utgivningsdatum 27.9.2018 9.23
Pressmeddelande

Justitieminister Antti Häkkänen besöker London den 27-28 September. Ärenden som lyfts fram under besöket är bland annat valpåverkan, aktuella rättsfrågor och Storbritanniens utträde ur EU.

Häkkänen träffar Storbritanniens justitieminister David Gauke. Ministrarna diskuterar läget med Storbritanniens utträde ur EU. Andra ärenden som tas upp är aktuella frågor inom kriminalpolitiken och justitieförvaltningen.

Häkkänen deltar den 28 september i ett informationsmöte om valsäkerhet och hybridpåverkan och berättar om berättar om Finlands styrkor. Mötet som riktar sig till företrädare för medier och tankesmedjor ordnas av ambassaden.

Valpåverkan har varit ett aktuellt internationellt tema bl.a. till följd av presidentvalet i USA 2016 och Storbritanniens Brexit-folkomröstning. Valsystemet bygger till en stor del på förtroende och försöken att påverka valen har väckt oro för demokratins funktion.

Minister Häkkänen möter dessutom ledamöter i Storbritanniens parlament och företrädare för vetenskap och det finska näringslivet. Vid mötena diskuteras aktuella rättsfrågor och Storbritanniens utträde ur EU. Under resan besöker Häkkänen också landets nationella cybersäkerhetscenter.

Mer information: Lauri Koskentausta, specialmedarbetare, tfn +358 2951 50131

Tillbaka till toppen