Hyppää sisältöön
Media

Demokratiapalkinnon saajia etsitään kesä-elokuussa - teemana lähidemokratia

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 18.6.2014 10.51
Tiedote -

Oikeusministeriö jakaa demokratiapalkinnon tänä vuonna lähidemokratiaa edistäville hankkeille, ryhmille tai innovaatioille. Ehdotuksia palkinnon saajiksi voi lähettää 30. elokuuta saakka. Ehdokkaita voivat ilmoittaa sekä yksittäiset ihmiset että järjestöt ja muut organisaatiot.

Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa, ja se jaetaan neljän toimijan kesken. Yleisö valitsee äänestämällä yhden palkittavista. Kolmehenkinen, julkisuuden henkilöistä koostuva raati päättää kolmesta palkinnon saajasta.

Palkinnot jaetaan demokratiapäivänä 14. lokakuuta Helsingissä järjestettävässä seminaarissa. Palkintojenjakotilaisuudessa esitetään palkituista toimijoista kuvatut videotarinat. Demokratiapäivä on osa Euroopan neuvoston paikallisdemokratiaviikkoa.

Demokratiapalkinto jaetaan joka toinen vuosi. Sen avulla pyritään lisäämään tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja löytämään hyviä käytäntöjä aktiivisen kansalaisuuden tukemiseksi. Lähidemokratiaa edistävien toimintamuotojen ja tahojen esiin nostaminen on tärkeää, koska demokratian tulevaisuus riippuu kansalaisten mahdollisuuksista ja halukkuudesta vaikuttaa omassa lähiympäristössään sekä yhteiskunnassa laajemminkin.

Demokratiapalkinnon koordinoinnista vastaa oikeusministeriö. Tänä vuonna yhteistyökumppaneita ovat valtiovarainministeriö, Raha-automaattiyhdistys, Suomen Kuntaliitto, Suomen Setlementtiliitto ja Ylen Aamu-tv. Demokratiapalkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Edellisen kerran demokratiapalkinto jaettiin vuonna 2012, jolloin teemana oli lasten ja nuorten osallistuminen ja vaikuttaminen.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Maria Wakeham-Hartonen, puh. 02951 50416
erikoissuunnittelija Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348
sähköposti: [email protected]

Sivun alkuun