Hyppää sisältöön
Media

Oikeusaputoimistojen ja edunvalvontatoimistojen aukioloihin muutoksia helmikuussa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 24.1.2024 14.10
Tiedote

Joidenkin oikeusaputoimistojen ja edunvalvontatoimistojen aukioloajat muuttuvat helmikuun alusta alkaen.

Jatkossa kussakin oikeusaputoimistossa on yksi toimipaikka, joka on auki ainakin maanantaista perjantaihin kello 8–16.15. Muut oikeusaputoimiston toimipaikat ovat auki ainakin maanantaista perjantaihin kello 9–15. 

Talous- ja velkaneuvonnan sekä yleisen edunvalvonnan toimipaikat ovat auki ainakin maanantaista perjantaihin kello 9–15. 

Pienimmät toimipaikat voivat kuitenkin olla suljettuna lounasaikaan tunnin ajan sekä tiistaisin ja torstaisin.

Puhelinpalvelu ja sähköinen asiointi palvelevat asiakkaita joustavasti

Oikeusapu, talous- ja velkaneuvonta sekä yleinen edunvalvonta palvelevat puhelimitse maanantaista perjantaihin kello 8–16.15. Lisäksi käytössä on soittoaikoja talous- ja velkaneuvojalle, edunvalvojalle ja edunvalvontasihteerille. Oikeusavussa sekä talous- ja velkaneuvonnassa on myös mahdollista hoitaa asioitaan sähköisesti.

Asiakirjoja voi toimittaa toimipaikkoihin niiden aukioloaikoina tai muuna etukäteen sovittuna aikana. Asiakirjoja voi jättää myös toimipaikkojen postilaatikoihin. 

Uudistuksen taustalla on valtion virastojen aukioloa koskevan uudistus, jolla on haluttu turvata asioinnin saatavuus, viranomaisen tavoitettavuus puhelimitse sekä toiminnan kehittäminen joustavammilla aukioloajoilla. 

Ensi vuoden alussa oikeusavun, talous- ja velkaneuvonnan sekä yleisen edunvalvonnan palvelut kootaan uuteen Oikeuspalveluvirastoon, jolloin palveluja on mahdollista tarjota yhtenäisemmin, laadukkaammin ja saavutettavammin.

Lisätietoja: hallitusneuvos Maaria Rubanin, p. 0295 150 140, [email protected]

Tarkista toimistojen aukioloajat Oikeus.fi-verkkopalvelusta.

Sivun alkuun