Hyppää sisältöön
Media

Osaamista viharikosten ja häirinnän vastaiseen työhön

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 27.4.2021 9.34
Uutinen

Oikeusministeriö on 1.4.2021 käynnistänyt kaksivuotisen Osaavat-hankkeen, jonka tavoitteena on tehostaa viharikosten ja häirinnän vastaista työtä. Tavoitteisiin pyritään erityisesti eri alojen ammattilaisten osaamista kehittämällä.

Hankkeessa muun muassa koulutetaan poliiseja ja koulutussektorin viranomaisia. Lisäksi suunnitellaan viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskus ja testataan keskuksen toimintoja. 

Vihapuhe ja viharikokset ovat yhteiskunnallinen ongelma huolimatta siitä, että niiden tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi on tehty monia toimia. Esimerkiksi oikeusministeriön koordinoimissa Against Hate- ja Tiedolla vihaa vastaan -hankkeissa on kehitetty tiedonkeruuta ja paikallistason yhteistyötä viharikosten ja häirinnän vastaisen työn hyväksi.

Oikeusministeriön hankekumppaneina toimivat sisäministeriö, yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto sekä Anti-Racist Forum ry. 

Hanketta rahoittaa Euroopan komission Rights, Equality and Citizenship -ohjelma, ja sen toimikausi on 1.4.2021– 31.3.2023. Viharikoksiin ja vihapuheeseen puutuvat toimet ovat osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa.

Lisätietoja:
hankepäällikkö Milla Aaltonen, p. 0295 150 061, [email protected]

Sivun alkuun