Hyppää sisältöön
Media

Tuomioistuinviraston valmistelu käyntiin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 26.1.2018 13.22
Tiedote

Oikeusministeri Antti Häkkänen on tänään asettanut hankkeen valmistelemaan tuomioistuinviraston perustamista. Hankkeen tehtävänä on valmistella tuomioistuinviraston perustamista siten, että uusi virasto voisi aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa.

- Tuomioistuinviraston perustamisessa korostuu tuomioistuinten riippumattomuus ja sen turvaaminen. Samalla pyritään hallintotehtävien tehokkaaseen hoitamiseen, toteaa oikeusministeri Antti Häkkänen.

Hanke jakaantuu kahteen vaiheeseen, jossa ensimmäisessä vaiheessa keskitytään tuomioistuinviraston perustamisen edellyttämään säädäntövalmisteluun sekä oikeusministeriöstä virastolle siirtyvien tehtävien arviointiin.  Toisessa vaiheessa suunnitellaan tuomioistuinviraston toiminta ja hallinto. Tuomioistuinviraston sijaintipaikasta päätetään hankkeen edetessä.

Tuomioistuinviraston perustamisen suunnittelu on osa hallitusohjelmaa. Oikeusministeriön toimikunta antoi esityksensä tuomioistuinviraston perustamisesta viime keväänä. Esitys on ollut laajalla lausuntokierroksella.

Lisätietoja:
osastopäällikkö Kari Kiesiläinen, puh. 0295 150 138
hallitussihteeri Jennimari Huovinen, puh. 0295 150 394
erityisasiantuntija Anu Koivuluoma, puh. 0295 150 228

Tuomioistuinviraston perustaminen 

Sivun alkuun