Hyppää sisältöön
Media

YK:n korruption vastaisessa konferenssissa Abu Dhabissa etsitään keinoja korruption torjuntaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 16.12.2019 11.15
Tiedote

YK:n korruption vastaista yleissopimusta käsittelevä konferenssi järjestetään 16.–20. joulukuuta Abu Dhabissa. Kokoukseen osallistuu oikeusministerin valtiosihteeri Malin Brännkärr.

Konferenssissa Suomi järjestää yhdessä Belgian kanssa oheistilaisuuden, jossa kerrotaan kansainväliselle yleisölle väärinkäytöksistä ilmoittavien suojelua koskevasta EU-direktiivistä. Tilaisuudessa myös keskustellaan ilmoittajan suojelun haasteista ja vaihdetaan hyviksi todettuja käytäntöjä eri puolilta maailmaa.

Lokakuussa hyväksytty Ilmoittajien suojelua koskeva direktiivi velvoittaa työnantajat perustamaan kanavan väärinkäytöksistä ilmoittamiseen. Korruptiontorjunnan kannalta ilmoittajan suojelu ja mahdollisuus ilmoittaa väärinkäytöksistä on keskeistä niin korruptiotapausten paljastumisen kuin ennalta ehkäisevän toiminnan kannalta.

Konferenssi on maailman suurin korruption vastainen tilaisuus, joka kokoaa yhteen ihmisiä YK:n jäsenvaltioista, järjestöistä ja yksityiseltä sektorilta. Joka toinen vuosi järjestettävässä konferenssissa keskustellaan muun muassa YK:n korruption vastaisen yleissopimuksen täytäntöönpanon arvioinnista ja korruption torjunnan valmiuksien kehittämisestä.

Vuonna 2003 hyväksytty korruption vastainen yleissopimus on ainoa maailmanlaajuinen, oikeudellisesti sitova korruption torjunnan sopimus. Sopimuksen tavoitteena on muun muassa edistää korruption torjuntaa, tehostaa väärinkäytöksellä saatujen varojen takaisinsaantia ja helpottaa kansainvälistä yhteistyötä.

Lisätietoja:

kehittämisneuvos Aarne Kinnunen, puh. 0295 150 580, [email protected],
erityisasiantuntija Venla Mäntysalo, puh. 0295 150 0033, [email protected]

Sivun alkuun