Hyppää sisältöön
Media

Marjo Lindgren nimitettiin valtiosihteeriksi ja Teija Makkonen myös ministeri Tavion valtiosihteeriksi

liikenne- ja viestintäministeriöoikeusministeriösosiaali- ja terveysministeriöulkoministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 5.10.2023 13.31
Tiedote 429/2023
Kuva: LVM

Valtioneuvosto nimitti yleisistunnossaan 5. lokakuuta yhteiskuntatieteiden maisteri Marjo Lindgrenin sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson ja liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen valtiosihteeriksi. Sotatieteiden maisteri, tradenomi (yamk), hallintotieteiden kandidaatti Teija Makkonen nimitettiin oikeusministeri Leena Meren ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion valtiosihteeriksi. Makkonen on toiminut kesäkuusta 2023 Meren valtiosihteerinä. Valtiosihteeri nimitetään ministerin toimikaudeksi.

Lindgren on toiminut ministeri Ranteen erityisavustajana elokuusta lähtien. Tätä ennen Lindgren on vuodesta 1997 työskennellyt kuntasektorin eri tehtävissä, pisimpään Helsingin kaupungilla. Erityisavustajaksi hän siirtyi Vaasan kaupungin valmius- ja turvallisuuspäällikön tehtävästä.

Makkonen on ennen valtiosihteerin tehtävää toiminut eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Aiemmin hän on työskennellyt pitkään eri tehtävissä Puolustusvoimien palveluksessa: Maanpuolustuskorkeakoulussa, Merivoimien esikunnassa sekä Pääesikunnassa muun muassa erikoissuunnittelijana.

Ministerin valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Hän avustaa ja edustaa ministeriä poliittisten linjausten muodostamisessa, ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU-asioiden ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa. 

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia

Sivun alkuun