Erityisavustukset väkivaltarikollisten ja seksuaalirikollisten kuntouttamiseen tarkoitetuille ohjelmille

 

AVUSTUKSEN HAKUAIKA ON PÄÄTTYNYT 18.2 KLO 16.15. OLEMME YHTEYDESSÄ KAIKKIIN MÄÄRÄAIKAAN MENNESSÄ HAKENEISIIN.   Tiedote 8.5.2020: Rikosten ehkäisyhankkeisiin myönnettiin valtionavustuksia

Avustuksilla tuetaan ohjelmien kehittämistä väkivaltarikollisten ja seksuaalirikollisten kuntouttamiseen. Rahoitettavan ohjelman tulee olla kotimaisella tai kansainvälisellä tutkimuksella vaikuttavaksi todettu. Avustukset on tarkoitettu rikollisuutta ehkäisevää työtä tekeville yhteisöille. Erityisavustus myönnetään hankeavustuksena ajallisesti rajattuun kehittämishankkeeseen.

Rahoitettavien ohjelmien toteutusta ja kykyä vähentää rikollisuutta arvioidaan hankkeen aikana erillisellä vaikuttavuustutkimuksella. Oikeusministeriö tilaa tutkimuksen ja vastaa sen suunnittelusta yhdessä tutkimustahon kanssa.

Avustusta voivat hakea oikeuskelpoiset yhteisöt (järjestöt, yhdistykset), säätiöt ja kunnat tai kuntayhtymät. Avustuksia ei voida myöntää työryhmille, yksityishenkilöille, oppilaitoksille eikä yhtiöille.

Hakuaika alkaa 7.1.2020 ja päättyy 18.2.2020 klo 16:15

Avustuksiin voidaan yhteensä käyttää vähintään noin 1,2 miljoonaa euroa vuodessa ajalla 2020-2022, jos eduskunta myöntää tarkoitukseen määrärahat. Päätös tehdään ehdollisena koko hankekaudelle. Päätökset pyritään tekemään toukokuussa 2020. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti hakulomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiin.

Avustukseen sovelletaan valtionavustuslakia (688/2001).

Lisätietoja

Yleiset kysymykset hausta: rikoksentorjunta(at)om.fi

Erityisasiantuntija Markus Alanko (hakemiseen ja hakulomakkeisiin liittyvät kysymykset)
02951 50400

Neuvotteleva virkamies Minna Piispa (haun sisältöihin liittyvät kysymykset)
02951 50223

Lisäapuja hakuun

Katso 18.12 pidetyn valtionavustusten infotilaisuuden striimi ja esitykset, sekä usein kysytyt kysymykset hausta.