Hyppää sisältöön
Media

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjunnan 2022 avustukset myönnetty

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 31.5.2022 14.58
Uutinen

Oikeusministeriö on jakanut järjestöille avustuksia naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelman toimeenpanoon.

Avustusta myönnettiin maahanmuuttaneiden keskuudessa tehtävään naisiin kohdistuvan väkivallan sekä kunniaan liittyvän väkivallan vastaiseen työhön. Ensinnäkin rahoitusta sai Irakin naisten yhdistys noin 44 000 euroa. Hanke jatkaa yhdistyksen ennaltaehkäisevää kunniaan liittyvän väkivallan vastaista asennemuutostyötä järjestämällä omakielisiä ryhmiä ja tarjoamalla omakielistä yksilöohjausta maahanmuuttaneelle aikuisväestölle. Toiminta laajennetaan koskemaan myös ensimmäisen ja toisen polven yläkouluikäisiä ja heidän parissaan työskenteleviä.

Lisäksi avustusta myönnettiin Monika-Naiset liitto ry:lle noin 56 000 euroa. Hanke tukee väkivaltaa kokeneiden maahan muuttaneiden naisten toipumista turvakotijakson jälkeen. Tavoitteena on myös lisätä maahan muuttaneita naisia työssään kohtaavien monikulttuuristen järjestötoimijoiden osaamista tunnistaa ja ottaa puheeksi väkivaltaa ja siten ohjata väkivaltaa kokeneita naisia avun piiriin.

Toisella avustuksella rahoitettiin nuorille suunnattua kampanjaa digitaalisesta tai verkossa tapahtuvasta väkivallasta. Avustusta myönnettiin Pelastakaa Lapset ry:lle 50 000 euroa. Hankkeen tavoitteena on lisätä 11‒17-vuotiaiden nuorten tietoisuutta netissä ja sosiaalisen median kanavissa tapahtuvan seksuaalisen häirinnän ja seksuaaliväkivallan eri ilmenemismuodoista. Näin nuoria autetaan suojaamaan itseään ja omia rajojaan sekä kertomaan väkivallan kokemuksistaan aikuiselle. Hankkeen materiaaleja kehitetään työpajoissa yhdessä nuorten kanssa, mikä lisää vaikuttavuutta.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Elina Ruuskanen, p. 0295 150 418, [email protected]

Lisätietoa naisiin kohdistuvan väkivallan torjunnan avustuksista
 

Sivun alkuun