Hyppää sisältöön
Media

Paremman sääntelyn toimintaohjelmalla tehostetaan lainvalmistelua

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 26.8.2020 11.06
Tiedote

Lainvalmistelun laatua, suunnitelmallisuutta ja avoimuutta halutaan parantaa uudella paremman sääntelyn toimintaohjelmalla. Ministeriöt ovat laatineet ohjelman yhteistyössä.

Toimintaohjelmalla kehitetään lainvalmistelun osaamista sekä vuorovaikutusta ja viestintää. Valtioneuvoston tasolle luodaan järjestelmä lainsäädännön vaikutusten jälkiarviointia varten. Myös teknologian ja digitalisaation hyödyntämistä lainvalmistelussa parannetaan.

Toimintaohjelmaan liitetty toteuttamissuunnitelma sisältää tarkemmat toimet lainvalmistelun kehittämiseksi. Osa toteutettavista hankkeista on jo käynnissä. Toimintaohjelman toimikausi on 2020-2023, mutta osa hankkeista voi kestää pidempäänkin.

Lainsäädännön laatu ja lainvalmistelun kehittäminen on ollut pitkään keskeinen tavoite Suomessa. Paremmalla sääntelyllä tavoitellaan sujuvaa lainsäädäntöä, joka täyttää sille asetetut poliittiset tavoitteet tehokkaasti ilman ylimääräisiä rasitteita yrityksille tai kansalaisille.

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä on hyväksynyt paremman sääntelyn toimintaohjelman ja seuraa ohjelman toteuttamista. Toimintaohjelman laatiminen on osa pääministeri Marinin hallitusohjelmaa.

Lisätietoja: lainsäädäntöjohtaja Susanna Siitonen, puh. 0295 150 083, [email protected]

Lainvalmistelun laatu -hankesivu

Paremman sääntelyn toimintaohjelma –hankesivu

Sivun alkuun