Hyppää sisältöön
Media

Rohkeutta Ilmoittamiseen: Tutustu Ilmoittajansuojelulain tietoiskuun eOppivassa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 22.4.2024 11.21
Uutinen
Ilmoittajansuojelulain tietoisku - opiskele eoppiva.fi.

Oikeusministeriön ilmoittajansuojelulain koulutushanke on julkaissut Ilmoittajansuojelun tietoisku -koulutuksen maaliskuussa 2024. Koulutus on kaikille avoin ja suunnattu organisaatioiden koko henkilöstölle. Koulutus tarjoaa tietoa ilmoittajansuojelulain merkityksestä ja ilmoittajien roolista käytännönläheisesti ja helposti.

Ilmoittajansuojelulaki on keskeinen työkalu tilanteissa, joissa havaitaan väärinkäytöksiä työympäristössä. Se luo turvallisen ja luottamuksellisen kanavan ilmoitusten tekemiselle ja tarjoaa ilmoittajille suojelua mahdollisilta vastatoimilta. Uusi lainsäädäntö vahvistaa ilmoittajien suojelua, kannustaen avoimuuteen ja edistäen samalla hyvää hallintotapaa sekä yleistä etua. Onkin arvokasta, että tietämys laista ja sen hyödyistä leviää laajalle.

Organisaatioiden henkilöstö on avainasemassa ilmoittamisessa ja onkin tärkeää, että he tunnistavat omat oikeutensa ja rohkaistuvat ilmoittamaan. Tämän vuoksi hanke on panostanut koulutukseen, josta jokainen voi käydä oppimassa aiheesta ja tulevaisuudessa uskaltautuu ilmoittamaan havainnoistaan.

Koulutus tarjoaa laadukkaan katsauksen ilmoittajansuojelulain keskeisiin käsitteisiin ja auttaa tunnistamaan tilanteet, joissa lakia sovelletaan ja selventää millaisista asioista ilmoittaessa voi saada suojelua. Koulutus vastaa myös kysymyksiin siitä, kuka suojelua saa ja millainen on ilmoittamisen prosessi. Lisäksi koulutus avaa ilmoitusten käsittelyn prosessia ja ilmoittajan roolia ilmoituksen teon jälkeen. Koulutuksen avulla oppija vahvistaa osaamistaan ja saa selkeän käsityksen omasta roolistaan ilmoittajana.

Tutustu koulutukseen eOppivassa!

Sinua saattaisi myös kiinnostaa nämä virtuaaliset koulutukset:

Lisätietoja: projektikoordinaattori Mia Kaurila, p. 0295 150 117, [email protected]

Ilmoittajansuojelusta ja hankkeesta Korruptiontorjunta.fi-sivuilla

Sivun alkuun