Hyppää sisältöön
Media

Vaalipooli-hanke vahvistaa viranomaisten yhteistyötä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 19.2.2021 13.58
Tiedote

Oikeusministeriö on käynnistänyt Vaalipooli-hankkeen, jossa vahvistetaan vaalihäirintään puuttumista ja vaalivarautumista kehittämällä viranomaisten välistä yhteistyötä. Vaalihäirintä on toimintaa, jolla pyritään rapauttamaan luottamusta yhteiskuntaan ja demokraattiseen järjestelmään.

Hankkeessa tuotetaan verkkotyökalu vaaliviranomaisten työn tueksi, koulutetaan viranomaisia ja puolueita vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien edistämisestä sekä osallistutaan alan EU-yhteistyöhön. Työn aikana kartoitetaan lisäksi vaalien järjestämiseen ja vaalivarautumiseen liittyviä toimijoita sekä tehdään yhteistyötä sosiaalisen median alustojen kanssa. Hanke tukee Vaalivarautumisen yhteistyöryhmää, joka muun muassa seuraa vaalihäirintään ja vaalien turvallisuuteen liittyvää kansainvälistä keskustelua ja kehitystä.

Vaalipooli – Valpoolen – Election Pool -hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin REC-ohjelmasta (Rights, Equality and Citizenship). Hanke liittyy Kansalliseen demokratiaohjelmaan 2025, ja se pohjautuu oikeusministeriön vaalivaikuttamisen koulutushankkeeseen 2018-2019.

Vaalipooli-hanke
Vaalivarautumisen yhteistyöryhmä

Kansallinen demokratiaohjelma 2025

Lisätiedot:
hankepäällikkö Johanna Kaunisvaara, p. 0295 150 060,
[email protected]
neuvotteleva virkamies Heini Huotarinen, p. 0295 150 127,
[email protected]

Sivun alkuun