Hyppää sisältöön
Media

Anna-Maja Henriksson Euroopan neuvoston oikeusministerikokoukseen Wieniin 19. - 21. syyskuuta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 14.9.2012 9.30
Tiedote -

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu 19. - 21. syyskuuta Euroopan neuvoston oikeusministerien kokoukseen Wienissä.

Kokouksen pääteemana ovat toimet kaupungeissa esiintyvää väkivaltaa vastaan. Aiheina ovat nuoret rikoksentekijöinä ja uhreina sekä katu- ja lähiöjengien uudet kommunikointitavat. Ensimmäisenä iltana oikeusministereillä on epävirallinen tapaaminen, jossa ministerit keskustelevat korruptiosta.

Oikeusministeri Henriksson puhuu kokouksessa sosiaalisesta mediasta ja sen merkityksestä rikollisuuden vastaisessa taistelussa. Viranomaisten toimiminen sosiaalisessa mediassa tarjoaa keinon päästä lähemmäksi nuorten arkea ja jengien toimintaa. Sosiaalisessa mediassa toimiva viranomainen on kuin nykyaikainen versio menneiden vuosien korttelipoliisista.

Lisäksi Euroopan neuvoston pysyvä Cepej-komitea (European Commission for the Efficiency of Justice) julkistaa vuoden 2012 vertailuraportin Euroopan oikeuslaitosten toimivuudesta.

Oikeusministereiden kokoukseen osallistuu Euroopan neuvoston oikeusministereitä 47 jäsenmaasta. Vuonna 1949 perustetun Euroopan neuvoston keskeisinä tehtävinä on edistää ihmisoikeuksia, parlamentaarista demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Robin Harms 02951 50176
apulaisosastopäällikkö Arto Kujala, puh. 02951 50408
sähköposti: [email protected]

Euroopan neuvoston oikeusministerikokouksen verkkosivut

Vuoden 2012 CEPEJ:n eurooppalainen oikeuslaitosvertailu julkaistaan 20.9. klo 15 alkavan esittelyn jälkeen verkkosivulla: http://www.coe.int/cepej

Sivun alkuun