Hyppää sisältöön
Media

Demokratiapalkinnon saajia etsitään syys-lokakuussa Teemana lasten ja nuorten osallistuminen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 14.9.2012 6.00
Tiedote -

Oikeusministeriön Demokratiapalkinto jaetaan tänä vuonna lasten ja nuorten osallistumista ja vaikuttamista edistäville. Demokratian tulevaisuus riippuu lasten ja nuorten oikeuksista ja mahdollisuuksista vaikuttaa niin lähiympäristössään kuin laajemminkin. Palkintoehdokkaiksi etsitään toimijoita, jotka innostavat lapsia ja nuoria aloitteellisuuteen ja positiiviseen vuorovaikutukseen muiden kanssa.

Ehdokkaita voivat ilmoittaa yksittäiset ihmiset, järjestöt ja muut organisaatiot, jotka haluavat kiittää tiettyä toimijaa tai nostaa esille jonkin toimintamuodon. Palkittava voi itsekin olla lapsi tai nuori.

Ehdotuksia palkinnonsaajiksi voi lähettää 14.9. - 15.10.2012 välisenä aikana. Palkinto on 10 000 euron suuruinen ja se jaetaan kolmen toimijan kesken. Valinnan tekee lapsista ja nuorista koostuva nelihenkinen raati, jonka jäsenet ovat laulaja Diandra Flores, jalkapalloilija Teemu Pukki, Plan Suomi Säätiön Lastenhallituksen jäsen Jimi Kuusipalo ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n puheenjohtaja Senni Raunio. Yleisö saa äänestää yhden palkittavista.

Palkituista toimijoista kuvataan tarinat, jotka esitetään Ylen Aamu-tv:ssä. Palkinnot jaetaan 13. marraskuuta Helsingissä. Demokratiapalkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Vuosittain jaettavan demokratiapalkinnon avulla pyritään lisäämään tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja sen merkityksestä. Palkinto voidaan myöntää esimerkiksi kansalaisvaikuttamista, vapaaehtoistyötä tai osallisuutta edistävälle hankkeelle, toimenpiteelle, toimijalle tai innovaatiolle.

Demokratiapalkinnon koordinoinnista vastaa oikeusministeriö. Tänä vuonna yhteistyökumppaneita ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Raha-automaattiyhdistys, Sitra, Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry, Opetushallitus ja Ylen Aamu-tv.

Ensimmäisen kerran demokratiapalkinto jaettiin vuonna 2011, jolloin teemana oli vapaaehtoistoiminta.

Lisätietoja:
suunnittelija Maria Wakeham-Hartonen, oikeusministeriö, puh. 02951 50416
erikoissuunnittelija Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348
sähköposti: [email protected]

Ilmoita ehdokas ja osallistu keskusteluun otakantaa.fi:ssä!

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun