Hyppää sisältöön
Media

Ennakkoäänestys jatkuu viikonloppuna

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 13.1.2012 10.47
Tiedote -

Presidentinvaalin ennakkoäänestys jatkuu myös lauantaina ja sunnuntaina useimmissa ennakkoäänestyspaikoissa. Äänestäminen on viikonvaihteessa usein sujuvaa, sillä äänestäjiä on yleensä vähemmän kuin arkipäivinä.

Viikonlopun jälkeen ennakkoäänestys jatkuu vielä maanantaina ja tiistaina. Viimeiset ennakkoäänestyspäivät ovat perinteisesti olleet vilkkaita ja ennakkoäänestyspaikoille saattaa muodostua jonoja.

Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Mukana tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Äänestäjälle postitetussa ilmoituskortissa on luettelo oman vaalipiirin ennakkoäänestyspaikoista. Ennakkoäänestyspaikkojen osoitteista ja aukioloajoista saa tietoja myös oikeusministeriön vaalisivuilta www.vaalit.fi ja puhelinpalvelusta. Maksuton puhelinpalvelu on suomeksi numerossa 0800 9 4770 ja ruotsiksi numerossa 0800 9 4771.

Presidentinvaalin vaalipäivä on sunnuntaina 22. tammikuuta. Silloin äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20. Vaalipäivänä saa äänestää vain ilmoituskorttiin merkityssä äänestyspaikassa.

Lisätietoja: vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, puh. 09 1606 7572
neuvotteleva virkamies Jussi Aaltonen, puh. 09 1606 7620
sähköposti: [email protected]

Ennakkoäänestyksen aikana vaalisivuilla www.vaalit.fi julkaistaan noin klo 18 ja noin klo 21 tiedot ennakkoon äänestäneiden määrästä koko maassa, vaalipiireissä ja kunnissa (äänestäjän kotikunnan mukaan). Viikonloppuna (la-su) tiedot päivitetään jo noin klo 16.30.

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun