Hyppää sisältöön
Media

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä puoltaa hovi- ja hallinto-oikeuksien rakenneuudistusta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 20.6.2012 21.00
Tiedote -

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä puolsi 20. kesäkuuta kokouksessaan oikeusministeriön esitystä hovi- ja hallinto-oikeuksien rakenneuudistukseksi. Esityksen mukaan hovioikeuksien määrä vähenisi yhdellä ja hallinto-oikeuksien määrä kahdella.

Oikeusministeriö on esittänyt, että Kouvolan hovioikeus ja Kuopiossa sijaitseva Itä-Suomen hovioikeus yhdistettäisiin ja uuden tuomioistuimen sijaintipaikka olisi Kuopio.
Myös Kouvolan ja Kuopion hallinto-oikeudet yhdistettäisiin ja uusi tuomioistuin sijoitettaisiin Kuopioon. Yhdistettävä Oulun ja Rovaniemen hallinto-oikeus sijoitettaisiin Ouluun.

Tuomioistuimet järjestävät istuntoja edelleen Kouvolassa ja Rovaniemellä, joten asiakaspalvelua ei heikennetä.

Rakenneuudistuksen tavoitteena on, että tuomioistuimet pystyvät antamaan korkeatasoista oikeusturvaa entistä tehokkaammin

Uudistusta koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle ensi syksynä. Tavoitteena on, että organisaatiouudistus voitaisiin toteuttaa vuonna 2014. Hallitusohjelman mukaan tuomioistuinten riittävän laaja toimipaikkaverkko turvataan sekä hovi- ja hallinto-oikeuksia ja niiden toimialueita uudistetaan.

Lisätietoja:
apulaisosastopäällikkö Heikki Liljeroos, puh. 02951 50428 ja
kehittämispäällikkö Ann-Mari Pitkäranta, puh. 02951 50546,
s-posti: etunimi.sukunimi(at)om.fi

Anna-Maja Henriksson hallitus
Sivun alkuun