Hyppää sisältöön
Media

Järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa tehostetaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 21.5.2012 21.00
Tiedote -

Oikeusministeriö ja sisäasiainministeriö ovat ryhtyneet valmistelemaan laaja-alaista strategiaa järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi. Hallitusohjelmaan perustuvaa hanketta työstämään on perustettu johtoryhmä. Johtoryhmä koordinoi myös järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan liittyviä muita hankkeita ja edistää viranomaisten yhteistyötä.

Hallitusohjelman mukaan järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa tehostetaan ja selvitetään, onko tarvetta uudelle erillislaille. Tietoverkkorikollisuuden torjuntaan panostetaan ja vakavan väkivallan ja rajat ylittävän rikollisuuden torjuntaa tehostetaan. Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen yhteistyötä syvennetään, samoin yhteistyötä syyttäjien kanssa.

Hankkeessa kiinnitetään huomiota rikoksentekomahdollisuuksien vähentämiseen, rikosten ennalta ehkäisemiseen ja kiinnijäämisriskin lisäämiseen. Tavoitteena on heikentää järjestäytyneen rikollisuuden toimintamahdollisuuksia Suomessa.

Johtoryhmässä on edustajat myös työ- ja elinkeinoministeriöstä, valtiovarainministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, puolustusministeriöstä sekä liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Lisätietoja: johtoryhmän puheenjohtaja, ylijohtaja Jarmo Littunen, OM, puh. 09 1606 7783
ja varapuheenjohtaja, osastopäällikkö Kauko Aaltomaa, SM, puh. 071 878 8550

Tietoa hankkeesta

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun