Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson EU:n oikeus- ja sisäasioiden epäviralliseen ministerikokoukseen Nikosiaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 19.7.2012 21.00
Tiedote -

Kyproksen EU-puheenjohtajakauden epävirallinen oikeus- ja sisäasioiden neuvoston kokous järjestetään Nikosiassa maanantaina 23. ja tiistaina 24. heinäkuuta. Oikeusasioissa Suomea edustaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Oikeusministerit keskustelevat tiistaina periaatteista, joiden mukaan EU:n tietosuojalainsäädäntöä tulisi uudistaa. Säännöksiä on tarkoitus ajanmukaistaa muun muassa vastaamaan teknologian kehitystä sekä henkilötietojen käsittelyssä ja siirtämisessä käytettävien keinojen muuttumista.

Keskustelua käydään myös siitä, miten jäsenmaiden viranomaiset voisivat nykyistä tehokkaammin jäädyttää ja tuomita menetetyksi rikoshyödyn, joka on saatu rajat ylittävästä, vakavasta rikollisuudesta. Erityisesti pohditaan, miten valmisteilla olevassa direktiivissä tulisi säännellä rikoshyödyn menetetyksi tuomitsemista silloin, kun tekijää ei ole rikoksesta tuomittu. Ministerit keskustelevat myös siitä, millaiset oikeusturvatakeet tarvitaan sen henkilön suojaksi, jonka omaisuudesta on kyse.

Esillä on lisäksi valmisteilla oleva uusi eurooppalainen tilivarojen turvaamismääräys, jonka avulla velkoja voisi estää velallista siirtämästä varojaan yli rajojen velkojien ulottumattomiin.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Malin Brännkärr, puh. 02951 50148
ja neuvotteleva virkamies Eeva Aittoniemi, puh. 02951 50170

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun