Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson toivotti ahvenanmaalaiset opiskelijat tervetulleiksi Suomen yliopistoihin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 16.10.2012 12.00
Tiedote -

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson pitää huolestuttavana sitä, että ahvenanmaalaisten opiskelijoiden määrä suomalaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa on vähenemässä. Oikeusministeri puhui tänään tiistaina Tukholmassa pidetyssä Ahvenanmaa-seminaarissa.

- Se, että monet sikäläisistä nuorista hakeutuvat Ruotsiin opiskelemaan, on toki ymmärrettävää, mutta muuallakin kuin yhteiskuntatieteellisillä aloilla tarvittaisiin pystyviä ahvenanmaalaisia, joilla on hyvä tietämys Suomen hallinnosta ja lainsäädännöstä. Ei myöskään pidä aliarvioida opiskeluaikana rakennettavien kontaktiverkostojen merkitystä.

Ministeri toivoikin, että ahvenanmaalaiset nuoret näkisivät myös ne mahdollisuudet, joita opiskelu Suomessa antaa. - Manner-Suomen ja Ahvenanmaan on vahvistettava tässä yhteistyötään, ministeri katsoi.

Tänä vuonna on kulunut 90 vuotta Ahvenanmaan maakunnan itsehallinnon perustamisesta. Ahvenanmaan maakunnan hallituksen Tukholman Ålandskontoret-tiedotustoimiston, Suomen Tukholman suurlähetystön ja Tukholman Suomi-instituutin järjestämässä seminaarissa pohdittiin erityisesti Ahvenanmaan itsehallinnon merkitystä maakunnan taloudelliselle menestykselle.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Malin Brännkärr, puh. 02951 50148

Sivun alkuun