Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Brax YK:n kriminaalipoliittiseen kongressiin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 13.4.2010 6.00
Tiedote -

Oikeusministeri Tuija Brax osallistuu 14.-18. huhtikuuta YK:n rikoksentorjuntaan ja kriminaalipolitiikkaan keskittyvään maailmankongressiin Salvador de Bahiassa Brasiliassa.

Kongressissa keskustellaan muun muassa lasten ja nuorten rikosoikeudellisesta asemasta, siirtolaisiin kohdistuvasta rikollisuudesta ja ihmiskaupasta, rahanpesusta, tietoverkkorikollisuudesta, rikollisuuden torjunnasta kaupungeissa sekä vankeinhoidosta.

Ministeri Brax puhuu lauantaina 17.4. valtion päämiehille ja ministeritason edustajille järjestettävässä erityistapaamisessa. Ministerin puheenvuoron teemana on lähisuhdeväkivalta, tietoverkkorikollisuus ja vankiloiden ylikuormittuminen.

Ministeri Brax osallistuu myös YK:n rikoksentorjuntaohjelman kansainvälisen tieteellisen neuvoston ISPACin järjestämään tilaisuuteen, jossa käsitellään eri rikosoikeusjärjestelmien käytössä olevia toimia naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamiseksi. Omassa puheenvuorossaan Brax korostaa YK:n jäsenvaltioiden vastuuta sekä kertoo Suomen kokemuksista, mm. kuntatason yhteistyömalleista ja meneillään olevasta parisuhdeväkivallan riskin arviointimenetelmien kokeilusta.

Kongressissa on tarkoitus hyväksyä ns. Salvadorin julistus, joka sisältää keskustelujen ja raporttien pohjalta johtopäätöksiä ja suuntaviittoja YK:n kriminaalipoliittiselle työlle jatkossa.

YK:n kriminaalipoliittinen kongressi järjestetään nyt12. kertaa. Salvador de Bahian kongressiin odotetaan 3 500 - 4 000 osanottajaa. Kongressi alkaa 12. huhtikuuta ja jatkuu 19.4. saakka. Virallisen kongressin yhteydessä järjestetään lukuisia liitännäiskokouksia erilaisista aiheista. Mukana on myös laaja joukko eri kansalaisjärjestöjä.

Edellisen kerran kongressi järjestettiin Bangkokissa vuonna 2005.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Johanna Hautakorpi, puh. +358 40 523 8202
kansainvälisen yksikön johtaja Matti Joutsen, puh. +358 50 374 0497

Lisätietoja kongressista YK:n sivuilla

Tuija Brax
Sivun alkuun