Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Henriksson ja ”Eurooppa olemme me” -kiertue saapuvat Vaasaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 13.10.2021 14.16
Tiedote

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsuu kaikki vaasalaiset ja pohjalaiset kertomaan ajatuksiaan siitä, miten demokratia ja osallistuminen tukevat parhaiten onnellisuutta ja hyvää elämää. Vaasassa 25. lokakuuta järjestettävä tilaisuus kuuluu suomalaisministerien Eurooppa olemme me -kiertueen tapahtumasarjaan.

Mitä on hyvä elämä nyt ja tulevaisuudessa? Mitä demokratia ja osallistuminen merkitsevät sinulle? Minkälaiset osallistumismahdollisuudet tukevat parhaiten hyvää elämää? Tule ja kerro oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille näkemyksesi demokratian tulevaisuuden kehittämistarpeista Vaasassa, Pohjanmaalla ja Euroopassa.

Vaasan Hankenilla, Kirjastokatu 16, järjestettävä keskustelutilaisuus kuuluu valtioneuvoston Eurooppa olemme me -kiertueeseen. Ministerit kiertävät tänä syksynä ja tulevana talvena ympäri Suomea kuuntelemassa suomalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Tapahtumasarja on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia. Kansalaisten näkemyksiä haetaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimen verkkofoorumin kautta. Kansalaisten viestit välitetään osaksi EU-tason pohdintaa siitä, millaista Eurooppaa haluamme rakentaa.

Tilaisuuden aluksi oikeusministeri Henriksson, Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri, lehtori Anders Fransén ja tutkija Thomas Karv Åbo Akademista, aluepalvelupäällikkö Suvi Aho Vaasan kaupungilta sekä Katja Lösönen Kalevalaisten Naisten Liitosta alustavat ja keskustelevat demokratian ja hyvän elämän suhteesta. Tämän jälkeen ministeri vastaa vaasalaisten lukiolaisten kysymyksiin. Lopuksi käydään yleisökeskustelua. Tilaisuuden juontaa Anna Bertills.

Tilaisuus on avoin kaikille, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittaudu mukaan 20.10.2021 mennessä tästä linkistä. Tilaisuuden kielinä on suomi ja ruotsi.

Tilaisuuden järjestävät oikeusministeriö, Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan liitto.

Vaasan tilaisuuden ohjelma

Demokratian, osallistumisen ja hyvän elämän tulevaisuus Suomessa ja Euroopassa 
– miten varmistamme sen?

Maanantai 25.10.2021, klo 14:00 – 16.15
Hanken, Kirjastokatu 16, Vaasa

13:30 alkaen ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu tilaisuuteen osallistuville
14.00 Tilaisuuden avaus, maakuntajohtaja Kaj Suomela, Pohjanmaan liitto
14:05 Niin kuin Strömsössä? Näkökulmia demokratian ja osallistumisen edistämiseen Suomessa ja Euroopassa, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson
14:15 Demokratian tulevaisuus Euroopassa, Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri 
14:25 Paneelikeskustelu: Miten demokratia ja osallisuus toteutuvat ihmisten arjessa ja miten ne tukevat hyvää elämää? Keskustelemassa aluepalvelupäällikkö Suvi Aho/Vaasan kaupunki,
lehtori Anders Fransen/Vasa Övningsskola, tutkija Thomas Karv/Åbo Akademi sekä Katja Lösönen/Kalevalaisten Naisten Liitto
14.55 Nuorten kyselyvartti, Vaasan Lyseon lukio, Vasa Övningsskola ja IB-linja
15:15 Yleisökeskustelu osallistumisen ja hyvän elämän tulevaisuudesta Vaasassa, Suomessa ja Euroopassa
16:05 Yhteenveto, yksikön päällikkö Niklas Wilhelmsson, oikeusministeriö
16:15 Tilaisuus päättyy

Lue lisää:
Ministerikiertue
EU:n tulevaisuuskonferenssin verkkofoorumi

Lisätietoja:
oikeusministerin erityisavustaja Maria Swanljung, p. 050 520 9395, [email protected] (ministerin haastattelupyynnöt)
yksikön päällikkö Niklas Wilhelmsson, oikeusministeriö, p. 0295 150 348, [email protected] (demokratian kehittäminen, tilaisuuden järjestelyt)
yhteiskuntasuhdevastaava Susanna Slotte-Kock, Vaasan kaupunki, p. 040 685 1187, [email protected] (Vaasaan ja Pohjanmaahan liittyvät kysymykset, tilaisuuden järjestelyt)

Sivun alkuun