Hyppää sisältöön
Media

Uudet laamannit Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson käräjäoikeuksiin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 18.10.2012 10.00
Tiedote -

Hallitus esitti tänään, että Päijät-Hämeen käräjäoikeuden laamanniksi nimitetään hovioikeudenlaamanni Tuomas Nurmi ja Kymenlaakson käräjäoikeuden laamanniksi hovioikeudenneuvos Satu Salmi 1.11.2012 lukien. Tasavallan presidentin on tarkoitus päättää nimityksistä huomenna perjantaina 19.10.2012.

Tuomas Nurmi on Helsingin hovioikeuden hovioikeudenlaamanni. Hän on aikaisemmin ollut hovioikeudessa hovioikeudenneuvoksena ja esittelijänä. Lisäksi hän on toiminut käräjätuomarina sekä määräaikaisena laamannina ja osastonjohtajana käräjäoikeudessa sekä kihlakunnantuomarina tuomiokunnassa. Nurmi on hoitanut asianvalvojan tehtäviä lääninverovirastossa sekä ollut oikeusministeriössä lainsäädäntösihteerinä ja tutkijana. Nurmi on toiminut koulutustehtävissä sekä ollut jäsenenä oikeusministeriön asettamissa työryhmissä. Hänellä on ollut tuomarijärjestöjen luottamustoimia. Nurmi on osallistunut myös pohjoismaiseen virkamiesvaihtoon ja hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon. Virka tuli avoimeksi laamanni Juha-Matti Murron eläkkeelle siirtymisen takia. Virkaan oli viisi hakijaa. Päijät-Hämeen käräjäoikeuden kansliat sijaitsevat Lahdessa ja Heinolassa.

Satu Salmi on Kouvolan hovioikeuden hovioikeudenneuvos. Hän on toiminut myös käräjätuomarina ja kihlakunnantuomarin tehtävissä sekä ollut hovioikeudessa viskaalina ja hovioikeudenlaamannina. Lisäksi Salmi on ollut lääninverovirastossa asianvalvojana. Hänellä on ollut lakimiesjärjestöjen luottamustehtäviä ja hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon. Virka tuli avoimeksi laamanni Martti Kurrin eläkkeelle jäämisen johdosta. Virkaan oli kahdeksan hakijaa. Kymenlaakson käräjäoikeuden kansliat sijaitsevat Kouvolassa ja Kotkassa.

Lisätietoja:
apulaisosastopäällikkö Heikki Liljeroos , puh. 02951 50428, sähköposti [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun