Hyppää sisältöön
Media

Oikeusaputoimistoja yhdistetään vuoden 2013 ja 2014 alusta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 26.10.2012 6.40
Tiedote -

Valtion oikeusaputoimistoja yhdistetään vuoden 2013 ja 2014 alusta. Oikeusministeriö on antanut asetuksen, jossa oikeusaputoimistojen määrä vähenee nykyisestä 41:stä 34:een. Uudistuksessa häviää 7 oikeusaputoimistoa, mutta näilläkin paikkakunnilla toimipisteet säilyvät ja asiakasvastaanotto järjestetään tarpeen mukaan.

Tarkoituksena on, että pienimpiä oikeusaputoimistoja yhdistetään lähimpään toimistoon. Näin voidaan vähentää näiden toimistojen haavoittuvuutta, keventää hallintoa ja lisätä työtehtävien järjestelymahdollisuuksia. Samalla oikeusaputoimistojen nimiä uudistetaan maakuntapohjaisiksi, kuten useissa muissakin valtion virastoissa on tehty.

Muutosten on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2013, paitsi Oulun ja Oulunseudun toimistot yhdistetään vasta vuoden 2014 alusta. Uudistuksessa on huomioitu vuoden 2013 alusta toteutuvat kuntaliitokset.

Uudistus koskee 13 oikeusaputoimistoa, joista muodostetaan 6 uutta toimistoa seuraavasti:

Jyväskylän, Jämsän ja Äänekosken oikeusaputoimistot yhdistetään ja muodostetaan Keski-Suomen oikeusaputoimisto. Kokkolan ja Vaasan oikeusaputoimistot yhdistetään Keski- Pohjanmaan ja Pohjanmaan oikeusaputoimistoksi. Lapuan ja Seinäjoen oikeusaputoimistot yhdistetään ja muodostetaan Etelä-Pohjanmaan oikeusaputoimisto.

Haapajärven ja Ylivieskan oikeusaputoimistot yhdistetään uudeksi Ylivieskan oikeusaputoimistoksi. Kittilänja Sodankylän oikeusaputoimistot yhdistetään Lapin oikeusaputoimistoksi. Oulun ja Oulunseudun oikeusaputoimistot yhdistetään ja muodostetaan uusi Oulun oikeusaputoimisto.

Valtion oikeusaputoimistot vastaavat myös holhoustoimen yleisistä edunvalvontapalveluista. Muutokset vaikuttavat myös oikeusaputoimistojen edunvalvonta-alueisiin.

Oikeusaputoimistoilla on tällä hetkellä 173 toimipistettä. Niiden määrä ei muutu. Oikeusaputoimistot voivat ottaa asiakkaitaan vastaan myös muissa kuin asetuksessa mainituissa toimipaikoissa.

Lisätietoja:
hallitusneuvos Merja Muilu, puh. 02951 50200

Oikeusaputoimistojen yhteystiedot

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun