Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson: Kielelliset vaikutukset selvitettävä poliisin hallintorakenneuudistuksessa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 21.8.2012 13.00
Tiedote -

- Poliisin hallintorakenneuudistuksessa on turvattava laadukas poliisitoiminta molemmilla kansalliskielillä, toteaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson tuoreeltaan uudistusta koskevasta ehdotuksesta.

Sisäasiainministeriön valtakunnallinen hanketyöryhmä luovutti tänään poliisin hallintorakenteen uudistamista koskevan ehdotuksensa sisäministeri Päivi Räsäselle.

Ehdotuksen mukaan poliisilaitosten määrää vähennettäisiin nykyisestä 24:stä 11:een. Tulevan koko Pohjanmaan poliisilaitoksen keskuspaikaksi ehdotetaan Vaasaa.

- Aluetta ja sen kielioloja ajatellen Vaasa on luonteva valinta Pohjanmaan maakuntien poliisilaitoksen keskuspaikaksi. Uudistuksessa on luotava ratkaisuja, jotka ovat kestäviä sekä toiminnalliselta että kielelliseltä kannalta, Henriksson toteaa.

Tänään luovutettua ehdotusta täydennetään loppuvuodesta annettavalla ehdotuksella mahdollisista supistuksista poliisin palveluverkostossa.

- Paikallistasolla toteutettavien uudistusten toimeenpanossa on tärkeää huolehtia ruotsinkielisten poliisipalveluiden turvaamisesta ja varmistettava, että poliisilla on riittävät resurssit rikoksentorjuntaan ja rikosten selvittämiseen koko maassa. Hallintoa ja byrokratiaa vähentävä uudistus on luonnollisesti kannatettava, mutta käytännön toiminta, kuten liikennevalvonta, ei saa kärsiä, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

- On kyse poliisihallinnon ja liikkuvan poliisin toiminnan merkittävästä uudistamisesta, ja siksi koko uudistuksen kielelliset vaikutukset on arvioitava huolellisesti, Henriksson toteaa.

Myös Tampereella sijaitsevan Poliisiammattikorkeakoulun toimintaan ehdotetaan muutoksia.
- Aikaisemmat ruotsinkielistä poliisikoulutusta koskevat keskustelut huomioon ottaen toivon, että ymmärretään, ettei ruotsinkielistä poliisikoulutusta ole varaa supistaa, Henriksson toteaa lopuksi.

Lisätietoja:
erityisavustaja Robin Harms, puh. 02951 50176
sähköposti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun