Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson: Kielikylpy on oiva väylä toimivaan kaksikielisyyteen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 17.7.2013 11.25
Tiedote -

- Valtioneuvoston laatiman kansalliskielistrategian tavoitteena on Suomi, jossa on kaksi elinvoimaista kansalliskieltä ja jossa molemmat kielet näkyvät, kuuluvat ja hyväksytään, totesi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuessaan tänään 17. heinäkuuta Porissa järjestettyyn keskusteluun lasten kielen kehityksestä. Tilaisuus oli osa Suomenruotsalaisten kansankäräjien Folktingetin Finlandsarenan-tapahtumaa.

Strategia kokoaa yhteen konkreettisia toimia tämän tavoitteen saavuttamiseksi, ja siinä mainittuihin toimenpiteisiin kuuluu muun muassa kielikylpytoiminnan nykyistä laajempi mahdollistaminen.

- Kielikylpy ja kielisuihku ovat oivallisia tapoja tutustua toiseen kieleen ja oppia uusi kieli. Kielikylpy on opetusmetodi, jonka tavoitteena on toimiva kaksikielisyys. Kielikylpy voi toimia molempiin suuntiin: suomenkielisten tulee voida osallistua ruotsinkieliseen ja ruotsinkielisten suomenkieliseen kielikylpyyn, Henriksson totesi.

Henriksson painotti, että kielikylpyjen avulla kielelliset valmiudet voidaan luoda jo varhaislapsuudessa.

- Kielikylpytoiminnalle on paljon kysyntää suomalaisten keskuudessa, mutta tällä hetkellä kaikki halukkaat perheet eivät saa lapsillensa paikkaa kielikylpypäiväkodista tai koulusta.

- Kielikylpytoimintaa ei ole riittävästi tarjolla ja pulaa on myös koulutetusta henkilökunnasta. Kuntien on syytä ottaa tämä kiinnostus ja tarve huomioon ja huolehtia siitä, että kielikylpypaikkojen määrä kasvaa. Nyt kehitys on pysähtynyt vaikka kysyntä on kasvanut. Kielitaito on aina kilpailuetu, totesi Henriksson.

Lisätietoja:
erityisavustaja Malin Brännkärr, puh. 02951 50148
sähköposti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun