Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Brax Euroopan neuvoston oikeusministerikokoukseen Istanbuliin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.11.2010 22.00
Tiedote -

Oikeusministeri Tuija Brax osallistuu 25. -26. marraskuuta Euroopan neuvoston oikeusministerien kokoukseen, joka pidetään tänä vuonna Istanbulissa.

Oikeusministerit keskustelevat muun muassa vankeinhoidosta ja nykyaikaisen oikeuslaitoksen tehokkuudesta Euroopassa. Kokouksessa on tarkoitus hyväksyä näitä asioita koskevat päätöslauselmat.

Oikeusministeri Brax esittelee kokouksessa Suomen vankeinhoidon uudistuksia. Suomen määrätietoisen lainsäädäntöohjelman ansiosta Suomen on onnistunut vähentää vankimäärä (suhteessa väkilukuun) erääksi Länsi-Euroopan matalimmista, kun vielä 1960-70-luvuilla se oli Länsi-Euroopan korkein. Lisäksi Suomen pitkäaikainen pyrkimys poistaa ns. paljusellit käytöstä on loppusuoralla.

Kokouksen ohessa oikeusministeri Braxilla on myös kahdenvälinen tapaaminen Venäjän oikeusministeri Aleksandr Konovalovin kanssa. Ministereiden tarkoituksena on keskustella maiden välisen yhteistyön tulevista painopistealueista ja allekirjoittaa Suomen ja Venäjän oikeusministeriöiden yhteistyöohjelma vuosille 2011 - 2012.

Järjestyksessä 30:nteen oikeusministereiden kokoukseen osallistuu Euroopan neuvoston oikeusministereitä 47 jäsenmaasta. Vuonna 1949 perustetun Euroopan neuvostonkeskeisinä tehtävinä on edistää ihmisoikeuksia, parlamentaarista demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta.

Lisätietoja:
erityisavustaja Johanna Hautakorpi, 09 1606 7506
apulaisosastopäällikkö Arto Kujala, puh. 09 1606 7642, sähköposti: [email protected]
ylijohtaja Pekka Nurmi, puh. 09 1606 7670, sähköposti: [email protected]

Euroopan neuvoston oikeusministerikokouksen verkkosivut: http://www.coe.int/t/dghl/standardsetting/minjust/mju30/Default_en.asp

Sivun alkuun