Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson EU:n oikeus- ja sisäasioiden ministerikokoukseen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 25.1.2012 13.19
Tiedote -

Tanskan EU-puheenjohtajakauden epävirallinen oikeus- ja sisäasioiden neuvoston kokous järjestetään Kööpenhaminassa torstaina 26. ja perjantaina 27. tammikuuta. Oikeusasioissa Suomea edustaa kokouksessa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Oikeusministerit keskustelevat kokouksessa tuomioistuinten toimivallasta sekä tuomioiden tunnustamisesta ja täytäntöönpanosta siviili- ja kauppaoikeuden alalla annetun ns. Bryssel I asetuksen uudistamisesta. Epävirallisessa ministerikokouksessa puheenjohtajamaa haluaa kartoittaa jäsenvaltioiden kantaa siihen, tulisiko tuomioistuimen toimivaltaa koskevien säännösten soveltamisalaa laajentaa myös vastaajiin, joilla ei ole kotipaikkaa jäsenvaltiossa.

Oikeusministereiden on tarkoitus keskustella myös EU:n kriminaalipolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä. Komissio on viime syksynä julkaissut tiedonannon siitä, miten se aikoo käyttää EU:n rikosoikeutta vahvistaakseen unionin politiikkojen täytäntöönpanoa ja suojatakseen kansalaisten etuja.

Lisäksi keskustelua on tarkoitus käydä vankien siirrosta EU-maiden välillä ja vaihtaa tietoja asiaa koskevan puitepäätöksen täytäntöönpanosta jäsenvaltioissa.

Kokouksen yhteydessä oikeusministeri Henriksson tapaa torstaina 26.1. Romanian oikeusministerin Cătălin Marian Predoiun. Tapaamisessa keskustellaan Romanian edistymisestä oikeuslaitoksen uudistamisessa. Edistymistä seurataan EU:ssa ns. yhteistyö- ja seurantamekanismin puitteissa, jonka perustamisesta päätettiin Romanian liittyessä EU:hun.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Robin Harms, puh. 09 1606 7506, ja neuvotteleva virkamies Eeva Aittoniemi, puh. 09 1606 7896

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun