Hyppää sisältöön
Media

Pohjois-Suomen vankilatilanteeseen etsitään pysyvää ratkaisua

Julkaisuajankohta 22.5.2017 9.10
Uutinen

Oikeusministeri Antti Häkkänen on antanut Rikosseuraamuslaitokselle toimeksiannon suunnitella pysyvä ratkaisu Pohjois-Suomen vankipaikkojen järjestämiseksi.

Selvitys tulee toimittaa oikeusministeriölle lokakuun loppuun mennessä ja se tehdään yhteistyössä Senaatti kiinteistöjen kanssa. Selvitys liittyy Pelson vankilan tilanteeseen. Pelson vankilasta suljettiin osa osastoista viime syksynä sisäilmaongelmien takia. Tämä johti vankipaikkojen vähenemiseen Pohjois-Suomen alueella.

Pohjois-Suomessa toimii tällä hetkellä neljä vankilaa. Pohjois-Suomen vankipaikkatarve on noin 300, jos suljettuja paikkoja tarvitaan noin 200 ja avolaitospaikkoja noin 100. Rikosseuraamuslaitoksen tulee nyt selvittää kahta eri toteuttamisvaihtoehtoa:

Pelson ja Oulun vankiloiden uudisrakentaminen erillisinä laitoksina
Pelson ja Oulun vankiloiden toiminnan yhdistäminen Pohjois-Suomen vankilaksi

Selvityksen tulee sisältää hankkeiden kustannusarviot sekä arviot henkilöstö-, toimitila- ja muista menoista verrattuna nykyisiin menoihin. Lisäksi tulee arvioida miten Rikosseuraamuslaitoksen vankilakonsepti ja toiminnan kehittämistarpeet on mahdollista kummassakin vaihtoehdossa toteuttaa.

Oikeusministeriö tekee asiasta päätöksen selvityksen perusteella syksyn 2017 aikana.

Lisätietoja:
osastopäällikkö, ylijohtaja Arto Kujala, puh. 02951 50408

Sivun alkuun