Hyppää sisältöön
Media

Pohjoismaiden oikeusyhteistyön ministerikokous Kotkassa 21. kesäkuuta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 15.6.2016 13.29
Tiedote
Vuosittainen Pohjoismaiden oikeusyhteistyön ministerikokous järjestetään tänä vuonna Kotkassa tiistaina 21. kesäkuuta osana Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuutta.
Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin johdolla järjestettävässä kokouksessa ovat paikalla oikeusministeri Søren Pind Tanskasta, oikeusministerin erityisavustaja Þórdís Kolbrún Gylfadóttir Islannista, oikeusministeriön kansliapäällikkö Ove André Vanebo Norjasta ja oikeusministeriön kansliapäällikkö Catharina Espmark Ruotsista. Myös Färsaaret ja Grönlanti ovat edustettuina kokouksessa.

Keskeisenä keskustelunaiheena kokouksessa on vihapuheen leviäminen verkossa. Pohdinnassa on muun muassa se, miten ihmisarvoa kunnioittavaa keskustelukulttuuria voidaan edistää ja millaisin oikeudellisin ja muunlaisin keinoin vihapuheeseen voidaan puuttua.

Myös internetin välityksellä tapahtuva radikalisoituminen ja sen ennaltaehkäisy on yksi kokouksen keskustelunaiheista. Lisäksi kokouksen keskusteluissa sivutaan mm. maahanmuuttajien kotouttamista ja rajatarkastuksia.

Lisätietoja:
lainsäädäntöneuvos Laura Määttänen, puh. 02951 50332 (sähköposti: [email protected])

Jari Lindström
Sivun alkuun