Hyppää sisältöön
Media

Työryhmä valmistelemaan terrorismirikosdirektiivin täytäntöönpanoa

Julkaisuajankohta 5.5.2017 9.58
Uutinen

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan terrorismin torjumista koskevan EU-direktiivin täytäntöönpanoa. Direktiivillä päivitetään EU:n terrorismin vastaista lainsäädäntöä. Jäsenvaltiot velvoitetaan säätämään rangaistavaksi terrorismiin liittyvän koulutuksen vastaanottaminen, matkustaminen terrorismitarkoituksessa ja sen edistäminen sekä terrorismin rahoittaminen.

Työryhmä valmistelemaan terrorismirikosdirektiivin täytäntöönpanoa

Lisäksi direktiivissä on uutta sääntelyä esimerkiksi terrorismirikosten tutkinnassa käytettävissä olevista tutkintakeinoista, terrorismirikoksen tekemiseen julkisesti yllyttävän internetin sisällön vastaisista toimista, jäsenvaltioiden välisestä tietojenvaihdosta koskien mm. terrorismirikosten estämistä ja tutkintaa sekä terrorismin uhrien auttamisesta ja oikeuksista.

Työryhmän tehtävänä on arvioida, mitä lainsäädäntömuutoksia direktiivin täytäntöönpano edellyttää ja valmistella tarvittavat muutokset. Työryhmän toimikausi päättyy 20.10.2017.

Suomen lainsäädäntöä on äskettäin muutettu niin, että matkustaminen ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten ja sen rahoittaminen ovat rangaistavia.

Lisätietoja:
työryhmän puheenjohtaja, lainsäädäntöneuvos Janne Kanerva, puh. 02951 50176,
sähköposti: [email protected]

Sivun alkuun