Hyppää sisältöön
Media

Uudet laamannit Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pohjois-Savon käräjäoikeuksiin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 24.5.2012 10.30
Tiedote -

Hallitus esitti tänään, että Varsinais-Suomen käräjäoikeuden laamanniksi nimitetään laamanni Kenneth Nygård, Satakunnan käräjäoikeuden laamanniksi käräjätuomari Martti Juntikka ja Pohjois-Savon käräjäoikeuden laamanniksi käräjätuomari Hannu Lindgren.

Tasavallan presidentin on tarkoitus päättää nimityksistä huomenna perjantaina 25.5.2012.

Kenneth Nygård esitetään nimitettäväksi Varsinais-Suomen käräjäoikeuden laamannin virkaan 1.9.2012 lukien. Nygård on tällä hetkellä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden laamanni. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa käräjätuomarina, viskaalina hovioikeudessa, esittelijänä korkeimmassa oikeudessa sekä jäsenenä ja hallinnollisena päällikkönä hallintotuomioistuimessa. Virka tuli avoimeksi laamanni Erkki Hämäläisen eläkkeelle siirtymisen johdosta

Martti Juntikka esitetään nimitettäväksi Satakunnan käräjäoikeuden laamannin virkaan 1.6.2012 lukien. Juntikka on tällä hetkellä Satakunnan käräjäoikeuden käräjätuomari ja osastonjohtaja. Hän on toiminut myös kihlakunnantuomari¬na, lääninsosiaalineuvoksena ja hallintopäällikkö¬nä lääninhallituksessa. Virka avautui laamanni Kari Laurénin jäätyä eläkkeelle.

Hannu Lindgren esitetään nimitettäväksi Pohjois-Savon käräjäoikeuden laamannin virkaan 1.6.2012 lukien. Lindgren on tällä hetkellä Pohjois-Savon käräjäoikeuden käräjätuomari ja osastoryhmänjohtaja. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa kihlakunnantuomarina ja laamannin sijaisena sekä hovioikeudessa esittelijänä ja apujäsenenä. Virka tuli avoimeksi laamanni Juha Hyvärisen eläkkeelle siirtymisen johdosta.

Lisätietoja:
apulaisosastopäällikkö Heikki Liljeroos, puhelin 09 1606 7608,
sähköposti [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun