Hyppää sisältöön
Media

Ville Hinkkanen osastopäälliköksi oikeusministeriöön

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 25.8.2022 13.26
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti, esittelijäneuvos Ville Hinkkasen oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosaston osastopäälliköksi viisivuotiskaudeksi ajalle 1.10.2022-30.9.2027.

Ville Hinkkanen työskentelee tällä hetkellä esittelijäneuvoksena korkeimmassa oikeudessa. Aiemmin Hinkkanen on toiminut muun muassa määräaikaisena osastopäällikkönä, yksikönpäällikkönä ja lainsäädäntöneuvoksena oikeusministeriössä sekä tutkijana Oikeuspoliittisessa tutkimuslaitoksessa.

Oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosaston osastopäällikön virka tuli avoimeksi, kun virassa ollut Ari-Pekka Koivisto nimitettiin valtakunnansyyttäjäksi lokakuun 2022 alusta.

Kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosasto vastaa kriminaalipolitiikan, rikosseuraamusjärjestelmän ja rikoksentorjunnan suunnittelusta ja kehittämisestä sekä rikosoikeuden ja rikosprosessioikeuden lainvalmistelusta. Osastolle kuuluu myös Syyttäjälaitoksen ja Rikosseuraamuslaitoksen tulosohjaustehtäviä. Osastolla toimivat kolme yksikköä ovat rikoksentorjunta ja seuraamukset, rikosoikeus sekä rikosprosessi. Osastopäällikkö johtaa ja kehittää osastonsa toimintaa ja osallistuu ministeriön johtamiseen johtoryhmässä.

Lisätietoja:
kansliapäällikkö Pekka Timonen, yhteydenotot: johdon sihteeri Sanna Laine, p. 0295 150 044, [email protected]

Sivun alkuun