Hyppää sisältöön
Media

Antti Leinonen jatkaa osastopäällikkönä oikeusministeriössä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 9.11.2023 13.22
Tiedote
Antti Leinonen.

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti, osastopäällikkö Antti Leinosen oikeusministeriön yksityisoikeus- ja oikeudenhoito-osaston osastopäälliköksi viisivuotiskaudeksi ajalle 1.5.2024–30.4.2029.

Leinonen on työskennellyt yksityisoikeus- ja oikeudenhoito-osaston osastopäällikkönä vuodesta 2019. Hän on työskennellyt oikeusministeriössä vuodesta 1992 lähtien erilaisissa asiantuntijatason lainvalmistelutehtävissä, yksikönpäällikkönä ja osastopäällikkönä. 

Osastopäällikön virkaa haki kaksi henkilöä. 

Yksityisoikeus- ja oikeudenhoito-osasto vastaa yksityisoikeutta, riita-ja hakemusasioiden oikeudenkäyntimenettelyä sekä maksukyvyttömyysoikeutta koskevasta lainvalmistelusta. Osastolle kuuluu lisäksi Valtakunnanvoudinviraston, oikeusapu- ja edunvalvontapiirien, konkurssiasiamiehen toimiston ja kuluttajariitalautakunnan tulosohjaus sekä kansainvälisen oikeusavun viranomaistehtäviä. Osasto käsittelee myös muun muassa tuomarinimityksiä ja nimilautakuntaan liittyviä asioita. Osastopäällikkö johtaa ja kehittää osaston strategiatyötä ja toimintaa sekä vastaa sille asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta.

Lisätietoja:
kansliapäällikkö Pekka Timonen, yhteydenotot: johdon sihteeri Sanna Laine, p. 0295 150 044, [email protected]

Valtioneuvoston päätökset

Sivun alkuun